Aquest lloc web fa servir galetes per a obtenir dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continueu navegant considerem que accepteu el seu ús.
Sempre podreu revocar el vostre consentiment i obtenir més informació aquí.

Amaga
Benvinguts al nostre sistema de venda d'entrades online.
Aquí podreu obtenir les vostres entrades d'una manera senzilla i pràctica.

14 de set.

QUATUOR ÉBÈNE I QUARTET CASALS

SALA 2 - ORIOL MARTORELL
dimecres, 14/09/2022 19.00 h

QUATUOR ÉBÈNE I QUARTET CASALS

BRAHMS 3

SALA 2 - ORIOL MARTORELL

dimecres, 14/09/2022 19.00 h

Un programa d’encreuaments musicals amb els quartets Ébène i Casals.
La Biennal de Quartets de Barcelona comença amb un programa ple d’encreuaments musicals. A Reflections on the theme B-A-C-H, Sofia Gubaidulina recupera un tema de L’art de la fuga de J. S. Bach –que tindrà un paper central a la Biennal d’enguany– i n’explora les possibilitats en una obra breu, amb un cert aire fantasmagòric, que és sobretot un gran homenatge al mestre del Barroc tardà. El Quartet de corda en Sol, K. 387, conegut com “La primavera”, forma part de la sèrie de sis quartets que W. A. Mozart va dedicar al pare dels quartets de corda, Joseph Haydn, que era amic seu. De fet, Mozart va compondre’ls el 1782, un any després de l’estrena dels quartets op. 33 de Haydn, que el van impressionar considerablement. El quartet “La primavera”, escrit cap al final de la vida del compositor, és una obra d’una gran claredat expositiva. El Quartet de corda n. 3 en Si b, op. 67 és una composició més aviat animada i jovial, que Brahms va crear amb la voluntat d’allunyar-se de la seriositat de la seva Primera simfonia, estrenada just una setmana després que el quartet.
15 de set.

COSMOS QUARTET

SALA 4 - ALICIA DE LARROCHA
dijous, 15/09/2022 12.00 h

COSMOS QUARTET

PAPA HAYDN

SALA 4 - ALICIA DE LARROCHA

dijous, 15/09/2022 12.00 h

Dues obres del pare del quartet creades amb gairebé vint anys de diferència.
Joseph Haydn va compondre una setantena de quartets de corda al llarg de la seva trajectòria i va tenir una importància decisiva en la consolidació d’aquesta formació instrumental com un gènere musical per se. En aquesta ocasió, el Cosmos Quartet interpretarà el Quartet de corda n. 1, op. 33 (1781) i el Quartet de corda n. 1, op. 76 (1797), creats amb gairebé vint anys de diferència. 
Els Quartets de corda, op. 33, que es coneixen com els “Quartets russos” perquè estan dedicats al gran duc Pau de Rússia, són obres plenes d’ironia i enginy. Al principi del primer quartet, Haydn juga amb l’ambigüitat, deixa que l’espectador endevini si està escrit en Re o en si m. 
Els Quartets de corda, op. 76 són una de les últimes obres que Haydn va compondre, ja en plena maduresa, i estan dedicats al comte Erdödy. El primer quartet d’aquesta sèrie, escrit en Sol, comença amb tres acords en tutti que són especialment coneguts i s’estructura en quatre moviments, tres dels quals tenen forma de sonata. De nou, Haydn oscil·la entre tonalitats majors i menors i, de fet, comença l’últim moviment en sol m.
15 de set.

JERUSALEM QUARTET I QUARTET ATENEA

SALA 2 - ORIOL MARTORELL
dijous, 15/09/2022 19.00 h

JERUSALEM QUARTET I QUARTET ATENEA

DVORÁK: AMERICAN QUARTET

SALA 2 - ORIOL MARTORELL

dijous, 15/09/2022 19.00 h

Dvorák, Korngold i Mozart en mans de l’aclamat Jerusalem Quartet.
Antonín Dvorák va crear el Quartet de corda n. 12, op. 96 durant una estada estiuenca a Lowa, als Estats Units, poc després d’haver compost la “Simfonia del nou món”. La influència de la música americana és present a l’obra a través de diversos elements, com ara l’ús de l’escala pentatònica i els ritmes sincopats. En aquest quartet, Dvorák aconsegueix equilibrar la creativitat melòdica i la claredat estructural.
El Quartet de corda n. 2, op. 26, que Erich W. Korngold va compondre poc abans de triomfar a Hollywood, té algunes característiques pròpies de la tradició vienesa, com ara la lluminositat i l’ús de la forma del vals, però ja avança certs elements melòdics i harmònics que determinaran les seves bandes sonores de pel·lícules.
El Quartet de corda n. 21, KV 575, dedicat al rei Frederic Guillem II de Prússia, és una obra distesa que Mozart va compondre ja en plena maduresa i que conté passatges de violoncel especialment virtuosístics.
Amb el Quartet de corda n. 3, Benet Casablancas explora la foscor i la nocturnitat, tal com també fa en obres com Darkness visible i Shade and Darkness. A partir d’uns versos de W. B. Yeats, Casablancas crea un sol moviment amb tres parts clarament diferenciades: les dues seccions extremes, que evoquen tempestes nocturnes, són d’una gran intensitat emocional i rítmica, mentre que la part central és delicada i suggereix un clima de calma i repòs.
16 de set.

ARIS QUARTETT

SALA 4 - ALICIA DE LARROCHA
divendres, 16/09/2022 12.00 h

ARIS QUARTETT

PAPA HAYDN

SALA 4 - ALICIA DE LARROCHA

divendres, 16/09/2022 12.00 h

L’Aris Quartett interpreta dos quartets de maduresa de Haydn.
A finals del segle XVIII, Joseph Haydn va rebre el sobrenom de “Papa Haydn”. Els músics que treballaven per a ell van batejar-lo així, segurament per ressaltar la saviesa i la benevolència que el caracteritzaven. Ara bé, aquesta expressió també es fa servir sovint per presentar el compositor com el pare de la simfonia i, també, del quartet de corda. En aquesta ocasió, l’Aris Quartett interpretarà els quartets segon i quart de la sèrie op. 76, que és una de les últimes que Haydn va compondre, ja en plena maduresa, i està dedicada al comte Erdödy. El segon quartet rep el nom de “Quinten” per les quintes descendents que obren el primer moviment i articulen tota l’obra. El quart quartet, en canvi, comença amb una melodia ascendent que neix d’un acord, i es coneix amb el nom de “Sunrise” perquè recorda la sortida del sol.
16 de set.

BELCEA QUARTET I ARIS QUARTETT

SALA 2 - ORIOL MARTORELL
divendres, 16/09/2022 19.00 h

BELCEA QUARTET I ARIS QUARTETT

BEETHOVEN: RAZUMOVSKY 1

SALA 2 - ORIOL MARTORELL

divendres, 16/09/2022 19.00 h

Els quartets op. 59 superen les convencions clàssiques i suposen un punt d’inflexió per a Beethoven.
Els tres Quartets de corda, op. 59 –coneguts amb el nom del comte a qui estan dedicats, Razumovski– van suposar un punt d’inflexió en la carrera compositiva de L. van Beethoven, que finalment va atrevir-se a escapar de les convencions clàssiques. Són obres tècnicament difícils, amb contrastos de dinàmiques i una magnitud sonora gairebé simfònica. A petició de Razumovski, el primer quartet inclou un tema popular rus que articula l’últim moviment.
El “Quartettsatz”, que és el primer moviment d’un quartet de corda que Franz Schubert no va acabar mai, té un cert aire tràgic i pertany a l’etapa madura del compositor.
El Quartet de corda n. 14, op. 142 és el penúltim quartet que Dmitri Xostakóvitx va compondre, ja malalt, i el violoncel hi té un paper predominant. 
A l’Officium breve (In memoriam Andreae Szervanszky), op. 28, György Kurtag fa un homenatge pòstum a Szervanszki i a Anton Webern, dos dels seus grans referents musicals. 
També interpretaran in-side, la quarta peça del cicle Brains, que Misato Mochizuki va compondre a partir d’algunes investigacions sobre el funcionament del cervell.
17 de set.

JACK QUARTET I QUARTETTO MAURICE

SALA 2 - ORIOL MARTORELL
dissabte, 17/09/2022 17.00 h

JACK QUARTET I QUARTETTO MAURICE

LOOKING FORWARD

SALA 2 - ORIOL MARTORELL

dissabte, 17/09/2022 17.00 h

Una jornada dedicada a la nova música per a quartet de corda.
Aquest doble concert ofereix un panorama ampli sobre l'actualitat de la composició per a quartet, que és potser la formació més difícil i que, encara avui, acredita la destresa d'un autor. Malgrat que la joventut és cada vegada un terme més complex, les quatre estrenes del concert permeten conèixer quatre veus noves de la composició actual: l'alabès Daniel Apodaka (amb influències que no només es redueixen a la música, ja que bona part de la seva obra intenta unir poesia, prosa, pintura i so), Joan Arnau Pàmies (amb una obra marcada significativament per la música electrònica i pel corrent de la nova complexitat), Erin Gee (que conjuga la seva doble tasca com a compositora i vocalista, i això dona a la veu un paper fonamental per entendre el so des de la fonètica fins a la semàntica) i Eric Wubbels (que se centra en les contraposicions d'idees i en l’evolució temporal). També escoltarem la picada d'ullet a Bach de Giménez Comas, ja que la seva peça treballa una de les fugues de L’art de la fuga des de les seves ressonàncies, cosa que enllaça amb Luther Adams, que treballa només amb cordes a l'aire i harmònics naturals, creant un so hipnòtic, al·lèrgic a qualsevol virtuosisme. Un dels fonaments d'aquest treball es troba en Scelsi, que treballa cada corda de cada instrument de manera individualitzada i detallada. Romitelli, per la seva banda, també es basarà en el so, però passant de l’aspecte tecnològic al so instrumental: la seva Natura morta con fiamme sorgeix del treball que va dur a terme entre 1990 i 1991 a l'Institut de Recerca i Coordinació Acústica/Música (IRCAM) francès i que li fa construir la peça a base de mòduls que es formen mitjançant diferents objectes sonors, fet que permet una organització formal mitjançant esquemes de blocs.
17 de set.

CUARTETO QUIROGA I VERONIKA HAGEN

SALA 2 - ORIOL MARTORELL
dissabte, 17/09/2022 19.30 h

CUARTETO QUIROGA I VERONIKA HAGEN

QUINTETS DE MOZART

SALA 2 - ORIOL MARTORELL

dissabte, 17/09/2022 19.30 h

Dos quintets claus en l’obra de Mozart, dues obres coetànies i gairebé oposades.
W. A. Mozart va ampliar les possibilitats de la música de cambra a través de sis quintets amb dues violes. El Quintet de corda en Do, K 515 i el Quintet de corda en sol m, K 516 són dues cares de la mateixa moneda: Mozart va compondre’ls tots dos durant la primavera de 1787, poc després d’haver-se assabentat que el seu pare estava greument malalt, però el contrast entre les tonalitats fa que siguin dues obres gairebé oposades. Tot i que l’allegro final és més aviat alegre, al Quintet en Do hi predomina un aire certament tràgic i obscur. El Quintet en sol m, en canvi, té un caràcter més vital i majestuós. L’any següent, Mozart va repetir aquest joc de tonalitats a la Simfonia en sol m, K 550 i a la Simfonia en Do, K 551. 
Cinc anys abans, Mozart havia transcrit per a quartet de corda cinc fugues d’El clavecí ben temperat de J. S. Bach amb l’objectiu d’aprendre la tècnica del mestre barroc. A partir de llavors, moltes obres de Mozart van incloure elements contrapuntístics més sofisticats.
18 de set.

QUARTET CASALS, BENJAMIN ALARD I COSMOS QUARTET

SALA 2 - ORIOL MARTORELL
diumenge, 18/09/2022 19.00 h

QUARTET CASALS, BENJAMIN ALARD I COSMOS QUARTET

L'ART DE LA FUGA

SALA 2 - ORIOL MARTORELL

diumenge, 18/09/2022 19.00 h

L’imponent art de la fuga de Bach amb els arquets històrics del Quartet Casals i el clavecí de Benjamin Alard.
El darrer concert de la Biennal de Quartets de Barcelona està dedicat a l’obra magna del contrapunt, L’art de la fuga de J. S. Bach. Va publicar-se el 1751, un any després de la mort del compositor. Al llarg de catorze fugues –l’última, inacabada– i quatre cànons, Bach desplega rigorosament una gran varietat de tècniques contrapuntístiques. És per això que es considera que Bach va crear L’art de la fuga amb una voluntat pedagògica; és a dir, per condensar i exemplificar la teoria del contrapunt que havia anat desenvolupant en composicions anteriors. El tema principal de l’obra és senzill, tant a nivell melòdic com rítmic, i Bach el repeteix i el transforma amb una destresa sorprenent.
El barceloní Octavi Rumbau estrena finalment el seu primer quartet de corda, que és un encàrrec de L’Auditori i la Biennal de Quartets de Barcelona.
24 de set.

JON HOPKINS (LIVE)

SALA 1 - PAU CASALS
dissabte, 24/09/2022 21.00 h

JON HOPKINS (LIVE)

POLARITY TOUR 2022

SALA 1 - PAU CASALS

dissabte, 24/09/2022 21.00 h

30 de set.

MAHLER 4

SALA 1 - PAU CASALS
divendres, 30/09/2022 19.00 h

MAHLER 4

Audrey Luna i Ludovic Morlot

SALA 1 - PAU CASALS

divendres, 30/09/2022 19.00 h

A la Quarta simfonia, Gustav Mahler fa un viratge creatiu i situa la riquesa tímbrica de l'orquestra al servei d'una visió lluminosa, nostàlgica i beatífica del cel, expressada per un infant. L'obra culmina a l'últim moviment amb un lied sobre un poema popular procedent de Des Knaben Wunderhorn (La banya màgica de la joventut) després d'un llarg tercer moviment de profunditat tràgica. Es tracta d'una peça simfònica d'espiritualitat íntima, incompresa a la seva època, que ens revela la imaginació inesgotable d'un compositor que va marcar la història d’aquest gènere.
El segon encàrrec de la Filharmònica de Berlín a Hans Abrahamsen es materialitza a Let Me Tell You (Deixa'm explicar-te), un cicle de cançons d'escriptura refinada i precisa amb moments de gran lirisme sobre la novel·la homònima de Paul Griffiths que té l'Ofèlia de Hamlet com a protagonista. És una partitura de temperament teatral que ha rebut reconeixements a tot Europa des de la seva estrena.
1 d’oct.

MAHLER 4

SALA 1 - PAU CASALS
dissabte, 1/10/2022 19.00 h

MAHLER 4

Audrey Luna i Ludovic Morlot

SALA 1 - PAU CASALS

dissabte, 1/10/2022 19.00 h

A la Quarta simfonia, Gustav Mahler fa un viratge creatiu i situa la riquesa tímbrica de l'orquestra al servei d'una visió lluminosa, nostàlgica i beatífica del cel, expressada per un infant. L'obra culmina a l'últim moviment amb un lied sobre un poema popular procedent de Des Knaben Wunderhorn (La banya màgica de la joventut) després d'un llarg tercer moviment de profunditat tràgica. Es tracta d'una peça simfònica d'espiritualitat íntima, incompresa a la seva època, que ens revela la imaginació inesgotable d'un compositor que va marcar la història d’aquest gènere.
El segon encàrrec de la Filharmònica de Berlín a Hans Abrahamsen es materialitza a Let Me Tell You (Deixa'm explicar-te), un cicle de cançons d'escriptura refinada i precisa amb moments de gran lirisme sobre la novel·la homònima de Paul Griffiths que té l'Ofèlia de Hamlet com a protagonista. És una partitura de temperament teatral que ha rebut reconeixements a tot Europa des de la seva estrena.
2 d’oct.

MAHLER 4

SALA 1 - PAU CASALS
diumenge, 2/10/2022 11.00 h

MAHLER 4

Audrey Luna i Ludovic Morlot

SALA 1 - PAU CASALS

diumenge, 2/10/2022 11.00 h

A la Quarta simfonia, Gustav Mahler fa un viratge creatiu i situa la riquesa tímbrica de l'orquestra al servei d'una visió lluminosa, nostàlgica i beatífica del cel, expressada per un infant. L'obra culmina a l'últim moviment amb un lied sobre un poema popular procedent de Des Knaben Wunderhorn (La banya màgica de la joventut) després d'un llarg tercer moviment de profunditat tràgica. Es tracta d'una peça simfònica d'espiritualitat íntima, incompresa a la seva època, que ens revela la imaginació inesgotable d'un compositor que va marcar la història d’aquest gènere.

El segon encàrrec de la Filharmònica de Berlín a Hans Abrahamsen es materialitza a Let Me Tell You (Deixa'm explicar-te), un cicle de cançons d'escriptura refinada i precisa amb moments de gran lirisme sobre la novel·la homònima de Paul Griffiths que té l'Ofèlia de Hamlet com a protagonista. És una partitura de temperament teatral que ha rebut reconeixements a tot Europa des de la seva estrena.
6 d’oct.

SCHUBERT 8 I 9

SALA 1 - PAU CASALS
dijous, 6/10/2022 19.00 h

SCHUBERT 8 I 9

EL SO ORIGINAL. JORDI SAVALL

SALA 1 - PAU CASALS

dijous, 6/10/2022 19.00 h

Jordi Savall presenta dues pàgines compromeses del simfonisme germànic.
Amb les seves dues darreres simfonies –la n. 8 en si m ”Inacabada”, integrada per dos moviments, inclosa–, Franz Schubert abandona la simfonia clàssica i s’agermana estèticament amb Beethoven en una concepció netament romàntica i allunyada del moviment estètic Sturm und Drang. La Novena simfonia mereix amb escreix el sobrenom de “Gran” per la seva magnitud i per ser una pàgina complexa que sintetitza present i futur al llarg dels seus quatre moviments. Va ser estrenada pòstumament, el 1839, sota la direcció de Felix Mendelssohn. Schubert havia mort onze anys abans.
Després del projecte beethovenià amb les versions de les nou simfonies, Jordi Savall s’enfronta ara a Schubert i a dues pàgines compromeses del simfonisme germànic al capdavant de Le Concert des Nations i d’acord amb criteris filològics que de ben segur faran que obres tan conegudes resultin noves per als oients dels nostres dies.
7 d’oct.

TXAIKOVSKI: PIANO CONCERTO

SALA 1 - PAU CASALS
divendres, 7/10/2022 19.00 h

TXAIKOVSKI: PIANO CONCERTO

Martín García García i Anja Bihlmaier

SALA 1 - PAU CASALS

divendres, 7/10/2022 19.00 h

El primer concert per a piano de Piotr Ilitx Txaikovski és una partitura essencial, no només en la història del gènere, sinó en tot el repertori per a piano. El compositor rus administra el temps de manera magistral en el diàleg entre solista i orquestra amb una invenció melòdica captivadora. Una obra d’un gran virtuosisme que va intimidar Nikolai Rubinstein i que va dedicar a Hans Guido von Bülow, qui finalment la va estrenar amb gran èxit a Boston.
Amb el seu Concert per a orquestra, Béla Bartók escriu una obra simfònica de caràcter concertant, en què emergeixen solistes en un cabal de materials sonors molt dispars: un mosaic on totes les parts troben el seu lloc amb naturalitat. Aquest viatge apassionant per les arrels populars a través dels diversos instruments de l'orquestra va ser un encàrrec de Serguei Kussevitzki a Bartók al final de la vida d’aquest, durant el seu difícil exili als Estats Units.
En record del seu mestre, amb aquesta obra de joventut Toru Takemitsu aconsegueix un rèquiem de factura senzilla i intensitat emotiva que va captivar Igor Stravinsky.
8 d’oct.

TXAIKOVSKI: PIANO CONCERTO

SALA 1 - PAU CASALS
dissabte, 8/10/2022 19.00 h

TXAIKOVSKI: PIANO CONCERTO

Martín García García i Anja Bihlmaier

SALA 1 - PAU CASALS

dissabte, 8/10/2022 19.00 h

El primer concert per a piano de Piotr Ilitx Txaikovski és una partitura essencial, no només en la història del gènere, sinó en tot el repertori per a piano. El compositor rus administra el temps de manera magistral en el diàleg entre solista i orquestra amb una invenció melòdica captivadora. Una obra d’un gran virtuosisme que va intimidar Nikolai Rubinstein i que va dedicar a Hans Guido von Bülow, qui finalment la va estrenar amb gran èxit a Boston.
Amb el seu Concert per a orquestra, Béla Bartók escriu una obra simfònica de caràcter concertant, en què emergeixen solistes en un cabal de materials sonors molt dispars: un mosaic on totes les parts troben el seu lloc amb naturalitat. Aquest viatge apassionant per les arrels populars a través dels diversos instruments de l'orquestra va ser un encàrrec de Serguei Kussevitzki a Bartók al final de la vida d’aquest, durant el seu difícil exili als Estats Units.
En record del seu mestre, amb aquesta obra de joventut Toru Takemitsu aconsegueix un rèquiem de factura senzilla i intensitat emotiva que va captivar Igor Stravinsky.
15 d’oct.

TALLER PER A NADONS

SALA 4 - ALICIA DE LARROCHA
dissabte, 15/10/2022 10.30 h

TALLER PER A NADONS

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 4 - ALICIA DE LARROCHA

dissabte, 15/10/2022 10.30 h

Vols tenir recursos per crear les primeres arrels musicals del teu fill/a i compartir amb nosaltres aquest moment? T'acompanyem en aquest procés que enriquirà tota la família...Una proposta musical per despertar els sentits dels més petits!

Els nadons també han de tenir entrada.
15 d’oct.

TALLER PER A NADONS

SALA 4 - ALICIA DE LARROCHA
dissabte, 15/10/2022 11.45 h

TALLER PER A NADONS

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 4 - ALICIA DE LARROCHA

dissabte, 15/10/2022 11.45 h

Vols tenir recursos per crear les primeres arrels musicals del teu fill/a i compartir amb nosaltres aquest moment? T'acompanyem en aquest procés que enriquirà tota la família...Una proposta musical per despertar els sentits dels més petits!

Els nadons també han de tenir entrada.
15 d’oct.

TALLER PER A NADONS

SALA 4 - ALICIA DE LARROCHA
dissabte, 15/10/2022 16.00 h

TALLER PER A NADONS

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 4 - ALICIA DE LARROCHA

dissabte, 15/10/2022 16.00 h

Vols tenir recursos per crear les primeres arrels musicals del teu fill/a i compartir amb nosaltres aquest moment? T'acompanyem en aquest procés que enriquirà tota la família...Una proposta musical per despertar els sentits dels més petits!

Els nadons també han de tenir entrada.
15 d’oct.

TALLER PER A NADONS

SALA 4 - ALICIA DE LARROCHA
dissabte, 15/10/2022 17.15 h

TALLER PER A NADONS

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 4 - ALICIA DE LARROCHA

dissabte, 15/10/2022 17.15 h

Vols tenir recursos per crear les primeres arrels musicals del teu fill/a i compartir amb nosaltres aquest moment? T'acompanyem en aquest procés que enriquirà tota la família...Una proposta musical per despertar els sentits dels més petits!

Els nadons també han de tenir entrada.
15 d’oct.

MAHLER: KINDERTOTENLIEDER

SALA 1 - PAU CASALS
dissabte, 15/10/2022 19.00 h

MAHLER: KINDERTOTENLIEDER

Matthias Goerne i Ludovic Morlot

SALA 1 - PAU CASALS

dissabte, 15/10/2022 19.00 h

Només el rampell obsessiu de la paraula poètica va permetre a Friedrich Rückert sobreviure a la mort de dos dels seus fills. El sentit dramàtic de Gustav Mahler es va posar al servei d'aquesta desolació desmesurada que genera la mort dels fills per donar a llum els Kindertotenlieder (Cançons als infants morts), una de les obres més emotives i la clau per comprendre el seu pensament. Sota la senzillesa formal de les cinc cançons s'amaguen textures que mantenen una relació dialèctica amb el text. Els contrastos entre els modes major i menor regulen una modulació emocional en què la sinistralitat s’esmuny sota la bellesa de la innocència infantil.
Los incensarios és un encàrrec de l'Orquestra i Cor Nacionals d’Espanya. El barceloní José Río-Pareja parteix d'un material melòdic de saetes antigues per crear, segons les seves pròpies paraules, “un recorregut sonor nocturn”.
Antonín Dvořák posa en joc tots els colors de la seva paleta orquestral a Polednice (La bruixa del migdia), un poema simfònic de gran potència descriptiva amb arrels en la mitologia eslava i que també descriu una tràgica mort infantil.
A partir del quadre d'Arnold Böcklin, el gran simfonista rus Serguei Rakhmàninov escriu a Die Toteninsel (L'illa dels morts) una música d'intensa força simbòlica i narrativa sobre una travessia amb barca en una al·legoria del viatge cap a l'Hades.
15 d’oct.

RUNDFUNK

SALA 2 - ORIOL MARTORELL
dissabte, 15/10/2022 20.00 h

RUNDFUNK

ENSEMBLE MOSAIK & ENNO POPPE

SALA 2 - ORIOL MARTORELL

dissabte, 15/10/2022 20.00 h

Cinquanta minuts al fascinant univers sonor de Poppe.
El punt de partida d'aquesta peça és el protagonisme absolut de la ràdio per al desenvolupament de la música contemporània, des dels laboratoris d'electrònica experimental —acollits en la majoria dels casos per diferents emissores de ràdio— fins a la ràdioart. Això no obstant, al mateix temps, la ràdio i tot el que s’hi associa quant a gravació, modificació i reproducció del so ha experimentat grans canvis que han deixat obsoletes algunes peces pioneres de l'electroacústica (que, amb tot just 60 anys, ja es consideren clàssics) i ha engendrat estils i gèneres (pensem, per exemple, en el rendiment de l'Auto-tune). En aquesta peça es treballa amb nou sintetitzadors històrics —l'orgue Hammond, el Minimoog i el Yamaha DX7— recreats històricament en forma de programari, que és el que empren els instrumentistes davant de l’ordinador i el teclat. D'aquesta manera, Enno Poppe busca certa estranyesa en la sonoritat, que se n'evidenciï, per dir-ho d’alguna manera, la falsedat. Com el mateix autor reconeix, no hi ha més retòrica en la peça que el mateix so, que es treballa des de cert fetitxisme postmodern, sense nostàlgia i des de la total disponibilitat dels mitjans.
16 d’oct.

TALLER PER A NADONS

SALA 4 - ALICIA DE LARROCHA
diumenge, 16/10/2022 10.30 h

TALLER PER A NADONS

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 4 - ALICIA DE LARROCHA

diumenge, 16/10/2022 10.30 h

Vols tenir recursos per crear les primeres arrels musicals del teu fill/a i compartir amb nosaltres aquest moment? T'acompanyem en aquest procés que enriquirà tota la família...Una proposta musical per despertar els sentits dels més petits!

Els nadons també han de tenir entrada.
16 d’oct.

MAHLER: KINDERTOTENLIEDER

SALA 1 - PAU CASALS
diumenge, 16/10/2022 11.00 h

MAHLER: KINDERTOTENLIEDER

Matthias Goerne i Ludovic Morlot

SALA 1 - PAU CASALS

diumenge, 16/10/2022 11.00 h

Només el rampell obsessiu de la paraula poètica va permetre a Friedrich Rückert sobreviure a la mort de dos dels seus fills. El sentit dramàtic de Gustav Mahler es va posar al servei d'aquesta desolació desmesurada que genera la mort dels fills per donar a llum els Kindertotenlieder (Cançons als infants morts), una de les obres més emotives i la clau per comprendre el seu pensament. Sota la senzillesa formal de les cinc cançons s'amaguen textures que mantenen una relació dialèctica amb el text. Els contrastos entre els modes major i menor regulen una modulació emocional en què la sinistralitat s’esmuny sota la bellesa de la innocència infantil.
Los incensarios és un encàrrec de l'Orquestra i Cor Nacionals d’Espanya. El barceloní José Río-Pareja parteix d'un material melòdic de saetes antigues per crear, segons les seves pròpies paraules, “un recorregut sonor nocturn”.
Antonín Dvořák posa en joc tots els colors de la seva paleta orquestral a Polednice (La bruixa del migdia), un poema simfònic de gran potència descriptiva amb arrels en la mitologia eslava i que també descriu una tràgica mort infantil.
A partir del quadre d'Arnold Böcklin, el gran simfonista rus Serguei Rakhmàninov escriu a Die Toteninsel (L'illa dels morts) una música d'intensa força simbòlica i narrativa sobre una travessia amb barca en una al·legoria del viatge cap a l'Hades.
16 d’oct.

TALLER PER A NADONS

SALA 4 - ALICIA DE LARROCHA
diumenge, 16/10/2022 11.45 h

TALLER PER A NADONS

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 4 - ALICIA DE LARROCHA

diumenge, 16/10/2022 11.45 h

Vols tenir recursos per crear les primeres arrels musicals del teu fill/a i compartir amb nosaltres aquest moment? T'acompanyem en aquest procés que enriquirà tota la família...Una proposta musical per despertar els sentits dels més petits!

Els nadons també han de tenir entrada.
16 d’oct.

TALLER PER A NADONS

SALA 4 - ALICIA DE LARROCHA
diumenge, 16/10/2022 16.00 h

TALLER PER A NADONS

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 4 - ALICIA DE LARROCHA

diumenge, 16/10/2022 16.00 h

Vols tenir recursos per crear les primeres arrels musicals del teu fill/a i compartir amb nosaltres aquest moment? T'acompanyem en aquest procés que enriquirà tota la família...Una proposta musical per despertar els sentits dels més petits!

Els nadons també han de tenir entrada.
16 d’oct.

TALLER PER A NADONS

SALA 4 - ALICIA DE LARROCHA
diumenge, 16/10/2022 17.15 h

TALLER PER A NADONS

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 4 - ALICIA DE LARROCHA

diumenge, 16/10/2022 17.15 h

Vols tenir recursos per crear les primeres arrels musicals del teu fill/a i compartir amb nosaltres aquest moment? T'acompanyem en aquest procés que enriquirà tota la família...Una proposta musical per despertar els sentits dels més petits!

Els nadons també han de tenir entrada.
16 d’oct.

HOMENAJE A ZIMMER Y WILLIAMS

SALA 1 - PAU CASALS
diumenge, 16/10/2022 18.30 h

HOMENAJE A ZIMMER Y WILLIAMS

ROYAL FILM CONCERT ORCHESTRA

SALA 1 - PAU CASALS

diumenge, 16/10/2022 18.30 h

21 d’oct.

XOSTAKÓVITX 15

SALA 1 - PAU CASALS
divendres, 21/10/2022 19.00 h

XOSTAKÓVITX 15

Vilde Frang i Ludovic Morlot

SALA 1 - PAU CASALS

divendres, 21/10/2022 19.00 h

Com la vida mateixa, el testament simfònic de Dmitri Xostakóvitx és irònic, enigmàtic, nostàlgic; un pastitx aparentment sense sentit, satíric i tràgic alhora. L’última simfonia del darrer gran simfonista rus és una mirada retrospectiva plena de referències i motius. Aquest gran llenç simfònic fet de bocins de si mateix ens revela el complex món creatiu del compositor. Es va estrenar a Moscou sota la direcció del seu fill Maksim.
Entre els concerts per a violí compostos el segle XX, sens dubte el segon de Béla Bartók, molt vinculat a la tradició clàssica, mereix ocupar-hi un lloc destacat. La partitura marca un punt d'inflexió en la seva producció i cristal·litza en un període de maduresa i d'encert creatiu, en contrast amb el context que l'envoltava, marcat per l'ascens del nazisme.
L'estrena nacional de f(x)=xsin^2x-1/x ens permet apreciar l'obra d'una promesa de la composició nord-americana, el títol de la qual fa referència a la funció matemàtica que en descriu l’estructura formal.
21 d’oct.

SANDRA MONFORT

SALA 3 - TETE MONTOLIU
divendres, 21/10/2022 20.00 h

SANDRA MONFORT

NIÑO REPTIL ÁNGEL

SALA 3 - TETE MONTOLIU

divendres, 21/10/2022 20.00 h

22 d’oct.

XOSTAKÓVITX 15

SALA 1 - PAU CASALS
dissabte, 22/10/2022 19.00 h

XOSTAKÓVITX 15

Vilde Frang i Ludovic Morlot

SALA 1 - PAU CASALS

dissabte, 22/10/2022 19.00 h

Com la vida mateixa, el testament simfònic de Dmitri Xostakóvitx és irònic, enigmàtic, nostàlgic; un pastitx aparentment sense sentit, satíric i tràgic alhora. L’última simfonia del darrer gran simfonista rus és una mirada retrospectiva plena de referències i motius. Aquest gran llenç simfònic fet de bocins de si mateix ens revela el complex món creatiu del compositor. Es va estrenar a Moscou sota la direcció del seu fill Maksim.
Entre els concerts per a violí compostos el segle XX, sens dubte el segon de Béla Bartók, molt vinculat a la tradició clàssica, mereix ocupar-hi un lloc destacat. La partitura marca un punt d'inflexió en la seva producció i cristal·litza en un període de maduresa i d'encert creatiu, en contrast amb el context que l'envoltava, marcat per l'ascens del nazisme.
L'estrena nacional de f(x)=xsin^2x-1/x ens permet apreciar l'obra d'una promesa de la composició nord-americana, el títol de la qual fa referència a la funció matemàtica que en descriu l’estructura formal.
23 d’oct.

MORT I TRANSFIGURACIÓ

SALA 1 - PAU CASALS
diumenge, 23/10/2022 18.00 h

MORT I TRANSFIGURACIÓ

Sofya Melikyan i Pascual-Vilaplana

SALA 1 - PAU CASALS

diumenge, 23/10/2022 18.00 h

Els artistes romàntics cercaven la idea de transcendència com a fita estètica i filosòfica. El poema simfònic Mort i transfiguració de Richard Strauss n’és un cas paradigmàtic. Més enllà d’un programa literari previ, els conceptes de sublimació artística i d’eternitat són els temes centrals de l’obra. La partitura conté analogies sonores de la vida mundana –com ara els batecs irregulars del cor de l’artista o la descripció sonora del moment en què l’ànima abandona el cos–, però el rerefons de l’obra és molt més profund. En els darrers minuts, el compositor volia transmetre una emoció difícil d’explicar amb paraules.
L’any 1916, Manuel de Falla va estrenar Noches en los jardines de España, una obra per a piano i orquestra simfònica pensada, en un inici, com una sèrie de nocturns per a piano sol dedicats al pianista lleidatà Ricard Viñes. És una de les obres més internacionals del compositor andalús, alhora que està estretament emparentada amb la sonoritat dels francesos Debussy i Ravel.
27 d’oct.

BARCELONA ART ORCHESTRA

SALA 2 - ORIOL MARTORELL
dijous, 27/10/2022 20.00 h

BARCELONA ART ORCHESTRA

MÚSICA LAIETANA

SALA 2 - ORIOL MARTORELL

dijous, 27/10/2022 20.00 h

Reivindicació i (re)invenció de la música de la “movida” barcelonina.
La nostàlgia no sempre aconsella bé la música, però benvingut sigui el retorn del passat si és per vestir-lo amb un present renovat. Si ho voleu, són dos els retorns que ofereix aquest concert: el de la música que va marcar una determinada Barcelona en l’agonia del franquisme i el d’una formació que recull el testimoni de l’enyorada Orquestra de Cambra del Teatre Lliure. Amb ella al pensament, la Barcelona Art Orchestra (BAO) fa els primers passos per reivindicar la necessitat d’una estructura flexible i oberta amb què aportar, renovar i inventar repertoris diversos. En aquest cas, el que es va anomenar música laietana, la movida barcelonina que es va gestar al voltant de la Sala Zeleste. Hi participen alguns dels qui se la van inventar, acompanyats de la BAO i amb arranjaments per a l’ocasió. Una revisió escènica de la vigència d’aquell moment i de l’esperit (re)creatiu de l’orquestra.
28 d’oct.

BEETHOVEN: PIANO CONCERTO

SALA 1 - PAU CASALS
divendres, 28/10/2022 19.00 h

BEETHOVEN: PIANO CONCERTO

ONE, S.Cho i D. Afkman

SALA 1 - PAU CASALS

divendres, 28/10/2022 19.00 h

El Concert per a piano n. 3 de Ludwig van Beethoven obre una d'aquelles ferides en la història dels gèneres musicals que mai no es tanquen i són definitives per al futur. És la culminació de la primera etapa creativa i una obra molt personal que anticipa el camí que seguirà la seva producció. Un inici vigorós, trencador i de gran virtuosisme, dona pas al largo, un passatge d’íntima inspiració i bellesa lírica, que contrasta amb el rondó final. Aquesta extravagància per a les orelles dels vienesos de 1803 és essencial per entendre tot el que passarà després al piano i a l'orquestra.
Una simfonia de marcat caràcter programàtic és la n. 12 de Xostakóvitx, emparentada amb la n. 11, i amb un subtítol (“L'any 1917”) i una dedicatòria (“A la memòria de Vladímir Lenin”) que desfan qualsevol possibilitat de dubte. La seva potència narrativa la converteix gairebé en un comentari simfònic de l'enderrocament del règim tsarista, i la seva projecció plàstica dibuixa, a partir dels recursos que ofereix el dispositiu orquestral, escenes concretes de la Revolució Russa. La literalitat de les cites i referències la converteixen en un testimoni del segle XX i del llegat musical soviètic.
29 d’oct.

BEETHOVEN: PIANO CONCERTO

SALA 1 - PAU CASALS
dissabte, 29/10/2022 19.00 h

BEETHOVEN: PIANO CONCERTO

ONE, Seong-Jin Cho i David Afkham

SALA 1 - PAU CASALS

dissabte, 29/10/2022 19.00 h

El Concert per a piano n. 3 de Ludwig van Beethoven obre una d'aquelles ferides en la història dels gèneres musicals que mai no es tanquen i són definitives per al futur. És la culminació de la primera etapa creativa i una obra molt personal que anticipa el camí que seguirà la seva producció. Un inici vigorós, trencador i de gran virtuosisme, dona pas al largo, un passatge d’íntima inspiració i bellesa lírica, que contrasta amb el rondó final. Aquesta extravagància per a les orelles dels vienesos de 1803 és essencial per entendre tot el que passarà després al piano i a l'orquestra.
Una simfonia de marcat caràcter programàtic és la n. 12 de Xostakóvitx, emparentada amb la n. 11, i amb un subtítol (“L'any 1917”) i una dedicatòria (“A la memòria de Vladímir Lenin”) que desfan qualsevol possibilitat de dubte. La seva potència narrativa la converteix gairebé en un comentari simfònic de l'enderrocament del règim tsarista, i la seva projecció plàstica dibuixa, a partir dels recursos que ofereix el dispositiu orquestral, escenes concretes de la Revolució Russa. La literalitat de les cites i referències la converteixen en un testimoni del segle XX i del llegat musical soviètic.
30 d’oct.

BEETHOVEN: PIANO CONCERTO

SALA 1 - PAU CASALS
diumenge, 30/10/2022 11.00 h

BEETHOVEN: PIANO CONCERTO

ONE, Seong-Jin Cho i David Afkham

SALA 1 - PAU CASALS

diumenge, 30/10/2022 11.00 h

El Concert per a piano n. 3 de Ludwig van Beethoven obre una d'aquelles ferides en la història dels gèneres musicals que mai no es tanquen i són definitives per al futur. És la culminació de la primera etapa creativa i una obra molt personal que anticipa el camí que seguirà la seva producció. Un inici vigorós, trencador i de gran virtuosisme, dona pas al largo, un passatge d’íntima inspiració i bellesa lírica, que contrasta amb el rondó final. Aquesta extravagància per a les orelles dels vienesos de 1803 és essencial per entendre tot el que passarà després al piano i a l'orquestra.
Una simfonia de marcat caràcter programàtic és la n. 12 de Xostakóvitx, emparentada amb la n. 11, i amb un subtítol (“L'any 1917”) i una dedicatòria (“A la memòria de Vladímir Lenin”) que desfan qualsevol possibilitat de dubte. La seva potència narrativa la converteix gairebé en un comentari simfònic de l'enderrocament del règim tsarista, i la seva projecció plàstica dibuixa, a partir dels recursos que ofereix el dispositiu orquestral, escenes concretes de la Revolució Russa. La literalitat de les cites i referències la converteixen en un testimoni del segle XX i del llegat musical soviètic.
30 d’oct.

HOMENATGES

SALA 1 - PAU CASALS
diumenge, 30/10/2022 18.00 h

HOMENATGES

Jordi Farran i Salvador Brotons

SALA 1 - PAU CASALS

diumenge, 30/10/2022 18.00 h

Joan Lamote de Grignon és una figura importantíssima en la història de la Banda Municipal de Barcelona perquè va liderar la transformació cap a l’excel·lència interpretativa d’aquesta formació i la va situar al mapa de les bandes europees. En el 150è aniversari del seu naixement, la Banda li ret homenatge en la seva faceta com a compositor amb obres tan interessants com la sardana La rosa del folló o l’scherzo sobre la cançó popular catalana La filadora. La suite a partir de l’òpera Déjanire de Saint-Saëns també il·lustra la seva tasca d’instrumentador i ens transporta al seu món sonor. 
El 2022 és també l’any en què es commemora el centenari del naixement de Manuel Oltra, compositor i pedagog d’arrels valencianes que va viure i desenvolupar la seva carrera professional a Barcelona. Molt conegut per les seves sardanes i peces corals, en aquest concert s’han programat obres de més envergadura, com ara la Rapsòdia per a piano i instruments de vent o el poema simfònic L’alimara.
3 de nov.

LOW

SALA 1 - PAU CASALS
dijous, 3/11/2022 21.00 h

LOW

SALA 1 - PAU CASALS

dijous, 3/11/2022 21.00 h

4 de nov.

XOSTAKÓVITX: CELLO CONCERTO

SALA 1 - PAU CASALS
divendres, 4/11/2022 19.00 h

XOSTAKÓVITX: CELLO CONCERTO

Narek Hakhnazaryan i Juanjo Mena

SALA 1 - PAU CASALS

divendres, 4/11/2022 19.00 h

Tota l'ambigüitat, el dramatisme i la ironia de la música de Dmitri Xostakóvitx es despleguen magistralment en el seu primer Concert per a violoncel: una peça emotiva i de gran virtuosisme per al solista, escrita per a Mstislav Rostropóvitx, que la va estrenar a Leningrad el 1959. El compositor rus se serveix d'una orquestra de dimensions reduïdes per teixir un diàleg captivador entre el violoncel i l'orquestra, en què destaca el protagonisme de la trompa.
Alegrías és una suite simfònica basada en temes de Flamenco, un ballet encarregat a Robert Gerhard per la companyia Rambert el 1941, que va condicionar la feina del compositor a la recerca dels clixés espanyols apreciats a Londres. Amb tot això i malgrat la duresa de l’exili, arrodoneix un pastitx simfònic brillant i avantguardista. El caràcter paròdic i l'eloqüència de les cites al jaleo final —l'Himne de Riego i la Marxa fúnebre de Chopin per al toro— converteixen aquesta partitura en un testimoni d’un fort caràcter irònic i crític.
Per a Carl August Nielsen es va obrir una nova etapa creativa a partir de la seva Simfonia n. 4, la més elogiada del seu personal catàleg simfònic: una celebració de la vida estrenada a l'equador de la Primera Guerra Mundial.
5 de nov.

RECITAL DE PIANO INGRID CUSIDO

SALA 3 - TETE MONTOLIU
dissabte, 5/11/2022 18.30 h

RECITAL DE PIANO INGRID CUSIDO

Obres de Beethoven,Ponce,Albéniz,Falla

SALA 3 - TETE MONTOLIU

dissabte, 5/11/2022 18.30 h

5 de nov.

XOSTAKÓVITX: CELLO CONCERTO

SALA 1 - PAU CASALS
dissabte, 5/11/2022 19.00 h

XOSTAKÓVITX: CELLO CONCERTO

Narek Hakhnazaryan i Juanjo Mena

SALA 1 - PAU CASALS

dissabte, 5/11/2022 19.00 h

Tota l'ambigüitat, el dramatisme i la ironia de la música de Dmitri Xostakóvitx es despleguen magistralment en el seu primer Concert per a violoncel: una peça emotiva i de gran virtuosisme per al solista, escrita per a Mstislav Rostropóvitx, que la va estrenar a Leningrad el 1959. El compositor rus se serveix d'una orquestra de dimensions reduïdes per teixir un diàleg captivador entre el violoncel i l'orquestra, en què destaca el protagonisme de la trompa.
Alegrías és una suite simfònica basada en temes de Flamenco, un ballet encarregat a Robert Gerhard per la companyia Rambert el 1941, que va condicionar la feina del compositor a la recerca dels clixés espanyols apreciats a Londres. Amb tot això i malgrat la duresa de l’exili, arrodoneix un pastitx simfònic brillant i avantguardista. El caràcter paròdic i l'eloqüència de les cites al jaleo final —l'Himne de Riego i la Marxa fúnebre de Chopin per al toro— converteixen aquesta partitura en un testimoni d’un fort caràcter irònic i crític.
Per a Carl August Nielsen es va obrir una nova etapa creativa a partir de la seva Simfonia n. 4, la més elogiada del seu personal catàleg simfònic: una celebració de la vida estrenada a l'equador de la Primera Guerra Mundial.
6 de nov.

XOSTAKÓVITX: CELLO CONCERTO

SALA 1 - PAU CASALS
diumenge, 6/11/2022 11.00 h

XOSTAKÓVITX: CELLO CONCERTO

Narek Hakhnazaryan i Juanjo Mena

SALA 1 - PAU CASALS

diumenge, 6/11/2022 11.00 h

Tota l'ambigüitat, el dramatisme i la ironia de la música de Dmitri Xostakóvitx es despleguen magistralment en el seu primer Concert per a violoncel: una peça emotiva i de gran virtuosisme per al solista, escrita per a Mstislav Rostropóvitx, que la va estrenar a Leningrad el 1959. El compositor rus se serveix d'una orquestra de dimensions reduïdes per teixir un diàleg captivador entre el violoncel i l'orquestra, en què destaca el protagonisme de la trompa.
Alegrías és una suite simfònica basada en temes de Flamenco, un ballet encarregat a Robert Gerhard per la companyia Rambert el 1941, que va condicionar la feina del compositor a la recerca dels clixés espanyols apreciats a Londres. Amb tot això i malgrat la duresa de l’exili, arrodoneix un pastitx simfònic brillant i avantguardista. El caràcter paròdic i l'eloqüència de les cites al jaleo final —l'Himne de Riego i la Marxa fúnebre de Chopin per al toro— converteixen aquesta partitura en un testimoni d’un fort caràcter irònic i crític.
Per a Carl August Nielsen es va obrir una nova etapa creativa a partir de la seva Simfonia n. 4, la més elogiada del seu personal catàleg simfònic: una celebració de la vida estrenada a l'equador de la Primera Guerra Mundial.
6 de nov.

TALLER MA, ME, MI...MOZART!

ESPAI 5
diumenge, 6/11/2022 11.00 h

TALLER MA, ME, MI...MOZART!

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

ESPAI 5

diumenge, 6/11/2022 11.00 h

6 de nov.

TALLER MA, ME, MI...MOZART!

ESPAI 5
diumenge, 6/11/2022 12.15 h

TALLER MA, ME, MI...MOZART!

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

ESPAI 5

diumenge, 6/11/2022 12.15 h

6 de nov.

Film Symphony Orchestra - KRYPTON

SALA 1 - PAU CASALS
diumenge, 6/11/2022 19.00 h

Film Symphony Orchestra - KRYPTON

Héroes y superhéroes en concierto

SALA 1 - PAU CASALS

diumenge, 6/11/2022 19.00 h

10 de nov.

T'HI AVENTURES?

SALA 2 - ORIOL MARTORELL
dijous, 10/11/2022 11.30 h

T'HI AVENTURES?

APROPA'T A LA BANDA

SALA 2 - ORIOL MARTORELL

dijous, 10/11/2022 11.30 h

Prepara’t per viatjar amb la Banda Municipal a través dels personatges literaris més aventurers! Amb Phileas Fogg i el seu inseparable criat Jean Passepartout, protagonistes de La volta al món en vuitanta dies de Jules Verne, descobrirem països exòtics a través de la música descriptiva d’Otto M. Schwarz. La famosíssima música que Edward Grieg va escriure per a la representació teatral de Peer Gynt d’Henrick Ibsen ens trasllada a la meravellosa imatge sonora d’una albada al desert del Marroc. Els ritmes més americans de Franco Cesarini evoquen les trifulgues de Huckleberry Finn, amic inseparable de Tom Sawyer, i l’esclau Jim mentre cerquen la llibertat tot baixant pels meandres del riu Mississipí. I de la mà de Mowgli i els seus amics coneixerem mil i una històries del Llibre de la selva tal com els compositors de Walt Disney van fer-les sonar a la gran pantalla. Un concert trepidant, especial i emocionant. No te’l perdis!
10 de nov.

ARNAU OBIOLS

SALA 3 - TETE MONTOLIU
dijous, 10/11/2022 20.00 h

ARNAU OBIOLS

SALA 3 - TETE MONTOLIU

dijous, 10/11/2022 20.00 h

Una nova manera de cantar al Pirineu sobre l’adob d’una tradició moribunda.
Arnau Obiols assegura que tant el territori pirinenc com la seva tradició musical estan a les acaballes. Ho diu amb coneixement de causa. Potser per això, l’única manera de retre’ls tribut, de tornar-los a la vida o de donar-los-en una d’acord amb el segle XXI és vivint-los, cantant-los com els cantaria avui algú que viu a la muntanya. El dia a dia ja no és el que era, ni el temps transcorre al tempo en què solia fer-ho. «La quotidianitat era més cantada», explica Obiols. També «més col·lectiva». Igual que a la ciutat, allà, el que és col·lectiu s’ha diluït. Des d’aquesta individualitat, el músic de la Seu d’Urgell ha decidit que aquest nou projecte parli de la muntanya com a espai natural, i no tant dels seus habitants. En té prou amb la veu, una bateria i una mica d’electrònica. La seva música, això sí, habita sobre l’adob que hi van deixar les restes de la tradició, aquell patrimoni immaterial que manté el regust d’un passat (gairebé) extingit i que avui viu un present potser efímer.
11 de nov.

SCHUMANN 3

SALA 1 - PAU CASALS
divendres, 11/11/2022 19.00 h

SCHUMANN 3

Sara Ferrández i Cristian Macelaru

SALA 1 - PAU CASALS

divendres, 11/11/2022 19.00 h

En la Simfonia n. 3 de Robert Schumann aviat es va percebre el caràcter amable de Renània i dels seus habitants, regats pel Rin, el riu “nascut lliure”, en paraules de Hölderlin. És una partitura extravertida, amb arrels populars i una planificació narrativa nova en cinc moviments que va ser capaç de capturar instants joiosos en una vida dominada per la depressió. Va recollir l'èxit a l’estrena de l’obra sota la batuta del mateix Schumann, amb un quart moviment (“Feierlich”) que esdevé una de les pàgines més inspirades de la seva producció simfònica.
La Rapsòdia-Concert per a viola i orquestra és l'obra d'un compositor més arrelat a la tradició de la música txeca —on figuren noms com els d’Antonín Dvořák o Leoš Janáček — que als aires d'avantguarda de mitjans del segle passat. Bohuslav Martinů va ser un compositor de gran personalitat, i en aquesta obra del seu període tardà introdueix la viola en un món sonor calmat i líric. La peça ens mostra un dels concerts més cèlebres per a aquest instrument i el fruit creatiu d'un dels compositors txecs amb més ofici i personalitat de la seva època.
12 de nov.

SCHUMANN 3

SALA 1 - PAU CASALS
dissabte, 12/11/2022 19.00 h

SCHUMANN 3

Sara Ferrández i Cristian Macelaru

SALA 1 - PAU CASALS

dissabte, 12/11/2022 19.00 h

En la Simfonia n. 3 de Robert Schumann aviat es va percebre el caràcter amable de Renània i dels seus habitants, regats pel Rin, el riu “nascut lliure”, en paraules de Hölderlin. És una partitura extravertida, amb arrels populars i una planificació narrativa nova en cinc moviments que va ser capaç de capturar instants joiosos en una vida dominada per la depressió. Va recollir l'èxit a l’estrena de l’obra sota la batuta del mateix Schumann, amb un quart moviment (“Feierlich”) que esdevé una de les pàgines més inspirades de la seva producció simfònica.
La Rapsòdia-Concert per a viola i orquestra és l'obra d'un compositor més arrelat a la tradició de la música txeca —on figuren noms com els d’Antonín Dvořák o Leoš Janáček — que als aires d'avantguarda de mitjans del segle passat. Bohuslav Martinů va ser un compositor de gran personalitat, i en aquesta obra del seu període tardà introdueix la viola en un món sonor calmat i líric. La peça ens mostra un dels concerts més cèlebres per a aquest instrument i el fruit creatiu d'un dels compositors txecs amb més ofici i personalitat de la seva època.
13 de nov.

TALLER MA, ME, MI...MOZART!

ESPAI 5
diumenge, 13/11/2022 11.00 h

TALLER MA, ME, MI...MOZART!

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

ESPAI 5

diumenge, 13/11/2022 11.00 h

13 de nov.

TALLER MA, ME, MI...MOZART!

ESPAI 5
diumenge, 13/11/2022 12.15 h

TALLER MA, ME, MI...MOZART!

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

ESPAI 5

diumenge, 13/11/2022 12.15 h

13 de nov.

ELVIS SYMPHONY SHOW

SALA 1 - PAU CASALS
diumenge, 13/11/2022 18.00 h

ELVIS SYMPHONY SHOW

HOMENAJE A ELVIS PRESLEY

SALA 1 - PAU CASALS

diumenge, 13/11/2022 18.00 h

El 13 de novembre reviu en un concert únic, el mateix concert que Elvis Presley va oferir a Hawaii el 1973. Elvis Aaron Presley va fer història en portar la seva música a tots aquells seguidors que mai no van pensar veure una actuació seva en directe. Es tracta d'un concert que el gran Presley va oferir el 1973 a Honolulu (Hawaii), i que si bé va comptar amb espectadors presencials, també en va tenir via telemàtica. El xou es va transmetre a través d'un satèl·lit a Àsia i Oceania per primera vegada a la història.
De la mà de la Royal Film Concert Orchestra i John Mencis Band i el seu solista, podràs tornar a gaudir de totes les cançons que es van interpretar aquell mateix dia.
17 de nov.

BRUTTER

SALA 3 - TETE MONTOLIU
dijous, 17/11/2022 20.00 h

BRUTTER

Christian i Fredrik Wallumrød

SALA 3 - TETE MONTOLIU

dijous, 17/11/2022 20.00 h

Una música de ball impossible, maquinal i desconcertant.
El duet dels germans Wallumrød proposa radicalitzar el criticat fetitxisme de la màquina: el seu so és agressiu i s'enfronta a la tendència de l'electrònica a sumar patrons repetitius i simètrics amb el loop (bucle) com a nucli. Brutter busca travar l'arrítmia i, amb ella, la paràlisi del ball. És a dir, la consciència del cos maldestre davant la irregularitat de la divisió temporal. La tendència de la percepció humana cap a la simetria, tantes vegades qüestionada a les arts visuals, se situa en aquesta proposta en primer pla a partir de la sonoritat. Així mateix, es trenca amb les expectatives associades a qualsevol dels instruments amb què treballen: la percussió es torna maquinal i el sintetitzador fuig de la sonoritat més elèctrica per construir un rerefons en què els patrons rítmics que es van desfent obtinguin continuïtat discursiva. L'electrònica fuig de complementar en l’aspecte melòdic o harmònic l'esperada rítmica de la percussió. Hi ha, doncs, una dissolució dels recursos d'un instrument en un altre, de vegades marcada pel diàleg i d'altres per la interrupció.
18 de nov.

STRAVINSKY: SIMFONIA DELS SALMS

SALA 1 - PAU CASALS
divendres, 18/11/2022 19.00 h

STRAVINSKY: SIMFONIA DELS SALMS

Bomsori Kim i Marta Gardolinska

SALA 1 - PAU CASALS

divendres, 18/11/2022 19.00 h

La Simfonia dels salms és una de les obres més representatives d'un període en què Igor Stravinski, ja lluny de La consagració de la primavera, bevia de les fonts de la tradició europea, procés que havia començat des de l’Octet per a instruments de vent (1923). Es tracta d'una peça simfonicocoral impregnada d'una profunda religiositat que exhibeix un ofici depurat i que ens permet calibrar en tota la seva esplendor la tranquil·la tornada a la llar de què parlava Milan Kundera, en referència a aquesta etapa creativa del compositor rus.
La desolació convertida en so: poques obres del segle XX estremeixen tant com el Plany a les víctimes d'Hiroshima que va escriure Krzysztof Penderecki, i que li va fer guanyar fama internacional. Mitjançant l'ús de quarts de to, grans masses sonores o elements aleatoris, el compositor polonès dota aquest cant fúnebre sense paraules d'una gran força expressionista.
Karol Szymanowski és un compositor amb menys presència del que mereixen la qualitat, l’originalitat i la influència de la seva obra. El seu captivador Concert per a violí n. 1 n’és un exemple brillant, ja que va marcar un abans i un després en la història del gènere des de la seva estrena a Varsòvia ara fa cent anys.
Fratres (Germans) concentra el recolliment monacal dels tintinnabuli, l'etiqueta creada per Arvo Pärt per definir una música contemplativa generada des de la matèria més rudimentària.
19 de nov.

MA, ME, MI...MOZART!

SALA 2 - ORIOL MARTORELL
dissabte, 19/11/2022 12.00 h

MA, ME, MI...MOZART!

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 2 - ORIOL MARTORELL

dissabte, 19/11/2022 12.00 h

Les obres del compositor de Salzburg interpretades per sis músics amb instruments de totes ‎les famílies: veu, acordió, clarinet baix, violí, fliscorn i instruments de corda pinçada. Els ‎arranjaments s’han fet a partir de la música de Mozart i amb estils, ritmes i harmonies més ‎properes a la sensibilitat actual. El vestuari, l’escenografia i les actituds dels intèrprets capten ‎l’atenció des del principi fins a la fi.‎
19 de nov.

CONCERT PER A NADONS

SALA 3 - TETE MONTOLIU
dissabte, 19/11/2022 16.00 h

CONCERT PER A NADONS

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 3 - TETE MONTOLIU

dissabte, 19/11/2022 16.00 h

Un viatge musical per descobrir un món ple de sensacions, sons i melodies que deixaran empremta en la memòria auditiva i sensorial del teu fill/a! Perquè volem que el seu primer concert a L’Auditori sigui una experiència única i inoblidable!

Els nadons també han de tenir entrada.
19 de nov.

MA, ME, MI...MOZART!

SALA 2 - ORIOL MARTORELL
dissabte, 19/11/2022 17.00 h

MA, ME, MI...MOZART!

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 2 - ORIOL MARTORELL

dissabte, 19/11/2022 17.00 h

Les obres del compositor de Salzburg interpretades per sis músics amb instruments de totes ‎les famílies: veu, acordió, clarinet baix, violí, fliscorn i instruments de corda pinçada. Els ‎arranjaments s’han fet a partir de la música de Mozart i amb estils, ritmes i harmonies més ‎properes a la sensibilitat actual. El vestuari, l’escenografia i les actituds dels intèrprets capten ‎l’atenció des del principi fins a la fi.‎
19 de nov.

CONCERT PER A NADONS

SALA 3 - TETE MONTOLIU
dissabte, 19/11/2022 17.15 h

CONCERT PER A NADONS

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 3 - TETE MONTOLIU

dissabte, 19/11/2022 17.15 h

Un viatge musical per descobrir un món ple de sensacions, sons i melodies que deixaran empremta en la memòria auditiva i sensorial del teu fill/a! Perquè volem que el seu primer concert a L’Auditori sigui una experiència única i inoblidable!

Els nadons també han de tenir entrada.
19 de nov.

STRAVINSKY: SIMFONIA DELS SALMS

SALA 1 - PAU CASALS
dissabte, 19/11/2022 19.00 h

STRAVINSKY: SIMFONIA DELS SALMS

Bomsori i Marta Gardolinska

SALA 1 - PAU CASALS

dissabte, 19/11/2022 19.00 h

La Simfonia dels salms és una de les obres més representatives d'un període en què Igor Stravinski, ja lluny de La consagració de la primavera, bevia de les fonts de la tradició europea, procés que havia començat des de l’Octet per a instruments de vent (1923). Es tracta d'una peça simfonicocoral impregnada d'una profunda religiositat que exhibeix un ofici depurat i que ens permet calibrar en tota la seva esplendor la tranquil·la tornada a la llar de què parlava Milan Kundera, en referència a aquesta etapa creativa del compositor rus.
La desolació convertida en so: poques obres del segle XX estremeixen tant com el Plany a les víctimes d'Hiroshima que va escriure Krzysztof Penderecki, i que li va fer guanyar fama internacional. Mitjançant l'ús de quarts de to, grans masses sonores o elements aleatoris, el compositor polonès dota aquest cant fúnebre sense paraules d'una gran força expressionista.
Karol Szymanowski és un compositor amb menys presència del que mereixen la qualitat, l’originalitat i la influència de la seva obra. El seu captivador Concert per a violí n. 1 n’és un exemple brillant, ja que va marcar un abans i un després en la història del gènere des de la seva estrena a Varsòvia ara fa cent anys.
Fratres (Germans) concentra el recolliment monacal dels tintinnabuli, l'etiqueta creada per Arvo Pärt per definir una música contemplativa generada des de la matèria més rudimentària.
20 de nov.

CONCERT PER A NADONS

SALA 3 - TETE MONTOLIU
diumenge, 20/11/2022 10.00 h

CONCERT PER A NADONS

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 3 - TETE MONTOLIU

diumenge, 20/11/2022 10.00 h

Un viatge musical per descobrir un món ple de sensacions, sons i melodies que deixaran empremta en la memòria auditiva i sensorial del teu fill/a! Perquè volem que el seu primer concert a L’Auditori sigui una experiència única i inoblidable!

Els nadons també han de tenir entrada.
20 de nov.

CONCERT PER A NADONS

SALA 3 - TETE MONTOLIU
diumenge, 20/11/2022 11.15 h

CONCERT PER A NADONS

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 3 - TETE MONTOLIU

diumenge, 20/11/2022 11.15 h

Un viatge musical per descobrir un món ple de sensacions, sons i melodies que deixaran empremta en la memòria auditiva i sensorial del teu fill/a! Perquè volem que el seu primer concert a L’Auditori sigui una experiència única i inoblidable!

Els nadons també han de tenir entrada.
20 de nov.

MA, ME, MI...MOZART!

SALA 2 - ORIOL MARTORELL
diumenge, 20/11/2022 12.00 h

MA, ME, MI...MOZART!

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 2 - ORIOL MARTORELL

diumenge, 20/11/2022 12.00 h

Les obres del compositor de Salzburg interpretades per sis músics amb instruments de totes ‎les famílies: veu, acordió, clarinet baix, violí, fliscorn i instruments de corda pinçada. Els ‎arranjaments s’han fet a partir de la música de Mozart i amb estils, ritmes i harmonies més ‎properes a la sensibilitat actual. El vestuari, l’escenografia i les actituds dels intèrprets capten ‎l’atenció des del principi fins a la fi.‎
20 de nov.

CONCERT PER A NADONS

SALA 3 - TETE MONTOLIU
diumenge, 20/11/2022 12.30 h

CONCERT PER A NADONS

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 3 - TETE MONTOLIU

diumenge, 20/11/2022 12.30 h

Un viatge musical per descobrir un món ple de sensacions, sons i melodies que deixaran empremta en la memòria auditiva i sensorial del teu fill/a! Perquè volem que el seu primer concert a L’Auditori sigui una experiència única i inoblidable!

Els nadons també han de tenir entrada.
20 de nov.

URBAN RÈQUIEM

SALA 1 - PAU CASALS
diumenge, 20/11/2022 18.00 h

URBAN RÈQUIEM

José Micó i BCN Sax Quartet

SALA 1 - PAU CASALS

diumenge, 20/11/2022 18.00 h

Michael Colgrass, guanyador d’un premi Pulitzer, proposa a Urban Requiem un viatge emotiu al cor de Manhattan. Els músics del BCN Sax Quartet ens introdueixen en un paisatge sonor urbà que rememora les èpoques més vitals de la Gran Poma i les confronta amb una realitat de finals del segle XX força més lànguida i desmillorada. El jazz és a la base de l’obra, però la partitura proposa una amalgama de sonoritats que van des de la música clàssica occidental fins als colors de la música llatina i afroamericana. El Rèquiem de David Maslanka no és al·legòric sinó que remet directament a l’horror de l’Holocaust i de les morts innocents i anònimes de les guerres. Tanmateix, la música és serena i esperançadora i té la voluntat de tancar ferides i de mirar cap endavant. 
José Micó, clarinet solista de la Banda Municipal, interpreta el III Concert per a clarinet i banda simfònica d’Óscar Navarro, compositor valencià que s’ha forjat una carrera internacional com a intèrpret i com a autor de música simfònica i de bandes sonores per al cinema.
23 de nov.

LA RESURREZIONE DE HÄNDEL

SALA 1 - PAU CASALS
dimecres, 23/11/2022 19.00 h

LA RESURREZIONE DE HÄNDEL

VESPRES D'ARNADÍ I DANI ESPASA

SALA 1 - PAU CASALS

dimecres, 23/11/2022 19.00 h

26 de nov.

SCHÖNBERG: PELLÉAS UND MÉLISANDE

SALA 1 - PAU CASALS
dissabte, 26/11/2022 19.00 h

SCHÖNBERG: PELLÉAS UND MÉLISANDE

Andreas Ottensamer i Matthias Pintscher

SALA 1 - PAU CASALS

dissabte, 26/11/2022 19.00 h

Amb fortes arrels en el Romanticisme i el decadentisme finisecular, el poema simfònic Pel·leas i Melisenda sobre el text de Maurice Maeterlinck pertany al primer període de l'obra d’Arnold Schönberg, juntament amb el cicle dels Gurrelieder (Cançons de Gurre) i Verklärte Nacht (Nit transfigurada), amb la qual manté correspondències. Amb una orquestra de ressonàncies straussianes, gairebé s'hi poden sentir les raneres d'un món que s'apagava i un altre que estava a punt d'esclatar, en paral·lel a l'evolució creativa del compositor vienès, que en aquell moment portava la tensió expressiva del llenguatge tonal fins al límit i que poc després prendria “un camí més ardu”, com recordava al final de la seva vida.
Luciano Berio, sòlid coneixedor de la tradició i procliu en la seva música a la cita i la paràfrasi, va convertir la Sonata per a clarinet i piano en fa n. 1, op. 120 en el concert que Johannes Brahms mai va escriure per a aquest instrument. Ho va fer en una etapa —la dècada dels vuitanta del segle passat— molt lligada a les transcripcions i reconstruccions. En aquesta ocasió, Berio trasllada a l'orquestra l'escriptura meticulosa i densa per al piano que envolta el solista.
En aquesta partitura dedicada a la Filharmònica de Viena, formació que la va estrenar el 2015, la reconeguda compositora austríaca Olga Neuwirth ofereix una reflexió sobre la naturalesa del temps i els records en la música, on es desfan tal com ho anuncia el títol: Clocks without Hands (rellotges sense manetes).
27 de nov.

SCHÖNBERG: PELLÉAS UND MÉLISSANDE

SALA 1 - PAU CASALS
diumenge, 27/11/2022 11.00 h

SCHÖNBERG: PELLÉAS UND MÉLISSANDE

Andreas Ottensamer i Matthias Pintscher

SALA 1 - PAU CASALS

diumenge, 27/11/2022 11.00 h

Amb fortes arrels en el Romanticisme i el decadentisme finisecular, el poema simfònic Pel·leas i Melisenda sobre el text de Maurice Maeterlinck pertany al primer període de l'obra d’Arnold Schönberg, juntament amb el cicle dels Gurrelieder (Cançons de Gurre) i Verklärte Nacht (Nit transfigurada), amb la qual manté correspondències. Amb una orquestra de ressonàncies straussianes, gairebé s'hi poden sentir les raneres d'un món que s'apagava i un altre que estava a punt d'esclatar, en paral·lel a l'evolució creativa del compositor vienès, que en aquell moment portava la tensió expressiva del llenguatge tonal fins al límit i que poc després prendria “un camí més ardu”, com recordava al final de la seva vida.
Luciano Berio, sòlid coneixedor de la tradició i procliu en la seva música a la cita i la paràfrasi, va convertir la Sonata per a clarinet i piano en fa n. 1, op. 120 en el concert que Johannes Brahms mai va escriure per a aquest instrument. Ho va fer en una etapa —la dècada dels vuitanta del segle passat— molt lligada a les transcripcions i reconstruccions. En aquesta ocasió, Berio trasllada a l'orquestra l'escriptura meticulosa i densa per al piano que envolta el solista.
En aquesta partitura dedicada a la Filharmònica de Viena, formació que la va estrenar el 2015, la reconeguda compositora austríaca Olga Neuwirth ofereix una reflexió sobre la naturalesa del temps i els records en la música, on es desfan tal com ho anuncia el títol: Clocks without Hands (rellotges sense manetes).
27 de nov.

MÚSIQUES ALPINES

SALA 1 - PAU CASALS
diumenge, 27/11/2022 18.00 h

MÚSIQUES ALPINES

Santiago Cañón i Arnau Tomàs

SALA 1 - PAU CASALS

diumenge, 27/11/2022 18.00 h

Chróma és una obra per a dos violoncels solistes; és a dir, dos instruments de corda que no formen part del conjunt de la banda simfònica. Precisament el ‘color’ resultant d’aquesta combinació tan poc habitual dona títol a l’obra, que s’organitza en quatre moviments també cromàtics: el platejat de la nit, la lluna i les estrelles; el verd de la natura i l’esperança; el vermell de l’amor i de la passió; i el groc de la llum i la vida. La conjuntura d’aquest concert, a més, és magnífica: dos grans violoncel·listes, Santiago Cañón i Arnau Tomàs, sota la batuta de la directora suïssa Isabelle Ruf-Weber. 
Les altres obres del programa també són d’autors suïssos: una marxa de Trachsel; Solemnitas de Cesarini, inspirada en una festa que se celebra cada any a la ciutat alemanya de Burgdorf i que, musicalment, utilitza una melodia popular amb variacions; i Divertimento, de Waespi, plena de contrastos, que ens trasllada a la música popular nord-americana, des de la sonoritat de Nova Orleans fins a una festa tradicional a l’aire lliure.
30 de nov.

SCHUMANN I BRAHMS PIANO QUARTETS

SALA 2 - ORIOL MARTORELL
dimecres, 30/11/2022 19.00 h

SCHUMANN I BRAHMS PIANO QUARTETS

SARA FERRÁNDEZ I TRIO DA VINCI

SALA 2 - ORIOL MARTORELL

dimecres, 30/11/2022 19.00 h

La intensa relació artística entre Brahms i Clara i Robert Schumann és fonamental per entendre el Romanticisme musical alemany.
El 1853, Johannes Brahms va presentar-se a casa de Clara i Robert Schumann per ensenyar-los algunes de les seves primeres composicions. A partir de llavors, tots tres van mantenir una relació intensa, tant en l’àmbit personal com en l’artístic, que resulta fonamental per entendre el Romanticisme musical alemany. Aquell mateix any, Clara Schumann va compondre les Tres romances per a violí i piano, op. 22, que va dedicar al violinista austrohongarès Joseph Joachim. Clara tenia especial predilecció pel gènere de la romança, que li permetia desplegar melodies amb un fort caràcter sentimental. A la primera romança, hi incorpora alguns elements propis de la música zíngara, tal com també fa Brahms a l’últim moviment del Quartet amb piano en sol m, op. 25. Aquest quartet i el Quartet amb piano en Mi b, op. 47 de Robert Schumann s’estructuren en quatre moviments i combinen melodies d’un gran lirisme i passatges rítmicament enèrgics.
3 de des.

L'OBC BALLA RAVEL

SALA 1 - PAU CASALS
dissabte, 3/12/2022 12.30 h

L'OBC BALLA RAVEL

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 1 - PAU CASALS

dissabte, 3/12/2022 12.30 h

L’OBC presenta un viatge per les danses de Maurice Ravel. La Bella Dorment, en Patufet, la Bella i la Bèstia i altres personatges dels contes de fades de Charles Perrault són els protagonistes del ballet Ma mère l’oye, una porta oberta a un món encantat i ple de màgia que serveix com a punt de partida per a un treball coreogràfic sobre l’escenari. La sensibilitat de Ravel copsa magistralment l’univers de la fantasia: unes danses lliures, vives i plenes de color que mostren la cara més tendra d’un compositor fascinat per la infantesa.
3 de des.

OUT OF THE [CAGE]

SALA 3 - TETE MONTOLIU
dissabte, 3/12/2022 12.30 h

OUT OF THE [CAGE]

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 3 - TETE MONTOLIU

dissabte, 3/12/2022 12.30 h

Sortiu de la gàbia i atreviu-vos a entrar en un món on el so, el soroll i el silenci s’organitzen per a esdevenir música. Compartiu el viatge per aquest univers sonor sense límits amb quatre percussionistes que posen en escena composicions del segle XXI, a partir de l’imaginari artístic d’una de les grans figures del XX: John Cage (1912-1992). Deixeu els prejudicis, obriu els sentits. Espereu l’inesperat.
3 de des.

OUT OF THE [CAGE]

SALA 3 - TETE MONTOLIU
dissabte, 3/12/2022 17.00 h

OUT OF THE [CAGE]

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 3 - TETE MONTOLIU

dissabte, 3/12/2022 17.00 h

Sortiu de la gàbia i atreviu-vos a entrar en un món on el so, el soroll i el silenci s’organitzen per a esdevenir música. Compartiu el viatge per aquest univers sonor sense límits amb quatre percussionistes que posen en escena composicions del segle XXI, a partir de l’imaginari artístic d’una de les grans figures del XX: John Cage (1912-1992). Deixeu els prejudicis, obriu els sentits. Espereu l’inesperat.
3 de des.

RITA PAYÉS

SALA 1 - PAU CASALS
dissabte, 3/12/2022 21.00 h

RITA PAYÉS

Como la piel

SALA 1 - PAU CASALS

dissabte, 3/12/2022 21.00 h

4 de des.

OUT OF THE [CAGE]

SALA 3 - TETE MONTOLIU
diumenge, 4/12/2022 12.30 h

OUT OF THE [CAGE]

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 3 - TETE MONTOLIU

diumenge, 4/12/2022 12.30 h

Sortiu de la gàbia i atreviu-vos a entrar en un món on el so, el soroll i el silenci s’organitzen per a esdevenir música. Compartiu el viatge per aquest univers sonor sense límits amb quatre percussionistes que posen en escena composicions del segle XXI, a partir de l’imaginari artístic d’una de les grans figures del XX: John Cage (1912-1992). Deixeu els prejudicis, obriu els sentits. Espereu l’inesperat.
13 de des.

HAYDN: LES SET ÚLTIMES PARAULES

ESCENARI SALA PAU CASALS
dimarts, 13/12/2022 19.00 h

HAYDN: LES SET ÚLTIMES PARAULES

ENSEMBLE O VOS OMNES - QUARTET GERHARD

ESCENARI SALA PAU CASALS

dimarts, 13/12/2022 19.00 h

Des del dolor fins al consol, des de la companyia materna fins a la soledat vertiginosa, des de la transcendència fins al patiment físic.
Les set últimes paraules de Crist a la creu de Joseph Haydn és una de les obres més directament relacionades amb la mort, l’eix temàtic d’aquesta temporada. A partir de la segona meitat del segle XVIII, la popularitat de Haydn va començar a traspassar fronteres, i el 1786 la Congregació de la Santa Cova de Cadis va encarregar-li una obra per a la cerimònia religiosa del Divendres Sant. A través de set sonates, Haydn repassa, una per una, les últimes paraules que Crist va pronunciar just abans de morir crucificat. Amb la voluntat de ser del tot fidel a les paraules dels Evangelis, Haydn capta musicalment estats d’ànim ben diferents: des del dolor de la primera paraula fins al consol de la sisena; des de la companyia materna de la tercera fins a la soledat vertiginosa de la quarta; des de la transcendència de la segona fins al patiment físic de la cinquena. A part de les set sonates, Haydn hi afegeix una introducció i un “terratrèmol” final, considerablement més fort i agitat que la resta de l’obra.
15 de des.

MACHAUT- ARCHITEKTUREN

SALA 2 - ORIOL MARTORELL
dijous, 15/12/2022 19.00 h

MACHAUT- ARCHITEKTUREN

FRAMES PERCUSION & CROSSINGLINES

SALA 2 - ORIOL MARTORELL

dijous, 15/12/2022 19.00 h

Una exploració micrològica del so.
Dust (Pols) representa bé el treball de Rebecca Saunders per dos motius: d'una banda, el seu interès per l'escriptura de Beckett pensada des de la composició (per a la peça es basa en dues cites, una de L’Innombrable i una altra de That Time, de l'escriptor); de l'altra, per l'exploració micrològica dels sons. La pols és com una “membrana” que es col·loca sobre els objectes, i és des d'allà, des d'aquesta “cosa sense paraules en un espai buit”, des d'on ens proposa escoltar. Interessat en la interacció entre cultures, espais, arts i temps, a Machaut-Architektur (Machaut-Arquitectura) Sánchez-Verdú parteix de la Messe de Nostre Dame (Missa de nostra senyora) de Guillaume de Machaut i porta al llenguatge contemporani algun dels seus elements, com la construcció de “columnes sonores” als instruments —tal com es feia en l'àmbit vocal— o prenent les repeticions rítmiques (talea) com a element d'estructuració. Les dues peces dialogaran amb les dues estrenes. La música de Montserrat Lladó, d'una banda, es caracteritza per la recerca d'intenses capes textuals sonores, i certament fosques en força ocasions; i la de José Mora, de l'altra, es desplega en una escriptura concisa que en reflecteix l’aproximació personal i imaginativa a la composició.
15 de des.

CHARPENTIER

SALA 1 - PAU CASALS
dijous, 15/12/2022 19.00 h

CHARPENTIER

EL SO ORIGINAL. JORDI SAVALL

SALA 1 - PAU CASALS

dijous, 15/12/2022 19.00 h

16 de des.

BRAHMS: PIANO CONCERTO

SALA 1 - PAU CASALS
divendres, 16/12/2022 19.00 h

BRAHMS: PIANO CONCERTO

Andreas Haefliger i Ludovic Morlot

SALA 1 - PAU CASALS

divendres, 16/12/2022 19.00 h

Un llarg i tortuós camí de creació va ser el que va viure el Concert per a piano n. 1 de Johannes Brahms, referent en tota la història del gènere, que originalment era una sonata i més tard un projecte de simfonia. El fons tràgic que hi batega des dels primers compassos s'ha relacionat en moltes ocasions amb el deteriorament i la mort del seu amic Robert Schumann el 1856. Amb arrels en el passat i la mirada posada en el futur, cosa que va despertar en aquell temps sorpresa i irritació a parts iguals, aquí el jove Brahms crea una obra amb un segell personal i inconfusible que encarna al mateix temps el paradigma del concert romàntic.
Felip Pedrell, gran renovador de la música del nostre país i difusor de l'obra de Richard Wagner, pren un nou rumb en el moment que escriu Excelsior, poema simfònic on es respiren aires wagnerians. Més tard donaria fruit a obres com Els Pirineus o El comte Arnau.
“Una epifania sonora de l'etern moviment de les metamorfosis naturals que hi ha en el si del món real”. Així va definir Henri Dutilleux el seu Métaboles, una gran exploració tímbrica i formal plena de símbols místics recurrents en l'obra del francès, un mag del so.
17 de des.

BRAHMS: PIANO CONCERTO

SALA 1 - PAU CASALS
dissabte, 17/12/2022 19.00 h

BRAHMS: PIANO CONCERTO

Andreas Haefliger i Ludovic Morlot

SALA 1 - PAU CASALS

dissabte, 17/12/2022 19.00 h

Un llarg i tortuós camí de creació va ser el que va viure el Concert per a piano n. 1 de Johannes Brahms, referent en tota la història del gènere, que originalment era una sonata i més tard un projecte de simfonia. El fons tràgic que hi batega des dels primers compassos s'ha relacionat en moltes ocasions amb el deteriorament i la mort del seu amic Robert Schumann el 1856. Amb arrels en el passat i la mirada posada en el futur, cosa que va despertar en aquell temps sorpresa i irritació a parts iguals, aquí el jove Brahms crea una obra amb un segell personal i inconfusible que encarna al mateix temps el paradigma del concert romàntic.

Felip Pedrell, gran renovador de la música del nostre país i difusor de l'obra de Richard Wagner, pren un nou rumb en el moment que escriu Excelsior, poema simfònic on es respiren aires wagnerians. Més tard donaria fruit a obres com Els Pirineus o El comte Arnau.
“Una epifania sonora de l'etern moviment de les metamorfosis naturals que hi ha en el si del món real”. Així va definir Henri Dutilleux el seu Métaboles, una gran exploració tímbrica i formal plena de símbols místics recurrents en l'obra del francès, un mag del so.
18 de des.

CONCERT DE NADAL

SALA 1 - PAU CASALS
diumenge, 18/12/2022 18.00 h

CONCERT DE NADAL

Marta Mathéu i José R. Pascual-Vilaplana

SALA 1 - PAU CASALS

diumenge, 18/12/2022 18.00 h

Nadal és època de tradicions, i les Nadales catalanes de Salvador Brotons ja formen part del concert que la Banda Municipal fa en aquestes dates. Aquesta obra, tanmateix, tanca un programa que és ben farcit de novetats. Albert Guinovart estrena Quatre cançons populars catalanes amb una nova instrumentació per a banda simfònica. José R. Pascual-Vilaplana dirigeix per primera vegada com a director titular una obra seva, Les quatre estacions, escrita per a veu i banda a partir del poema homònim de Joan Tomàs Jordà i Sanchis, i estrenada en un concert benèfic en favor de l’Asociación de Cáncer Metastásico per encàrrec de la Societat Musical Ciutat d’Assís. L’obra de Nigel Hess A Christmas Overture ens convida a recordar nadales tan populars també a casa nostra com Ha nascut el Déu Infant o Els àngels allà a la glòria. El concert es completa amb una obra d’extrema delicadesa, el responsori O Magnum Misterium de Lauridsen, i l’alegria del vals cantat Il bacio amb música d’Arditi i poesia d’Aldighieri.
29 de des.

MA, ME, MI...MOZART! NADAL

SALA 2 - ORIOL MARTORELL
dijous, 29/12/2022 12.00 h

MA, ME, MI...MOZART! NADAL

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 2 - ORIOL MARTORELL

dijous, 29/12/2022 12.00 h

Les obres del compositor de Salzburg interpretades per sis músics amb instruments de totes ‎les famílies: veu, acordió, clarinet baix, violí, fliscorn i instruments de corda pinçada. Els ‎arranjaments s’han fet a partir de la música de Mozart i amb estils, ritmes i harmonies més ‎properes a la sensibilitat actual. El vestuari, l’escenografia i les actituds dels intèrprets capten ‎l’atenció des del principi fins a la fi.‎
30 de des.

MA, ME, MI...MOZART! NADAL

SALA 2 - ORIOL MARTORELL
divendres, 30/12/2022 12.00 h

MA, ME, MI...MOZART! NADAL

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 2 - ORIOL MARTORELL

divendres, 30/12/2022 12.00 h

Les obres del compositor de Salzburg interpretades per sis músics amb instruments de totes ‎les famílies: veu, acordió, clarinet baix, violí, fliscorn i instruments de corda pinçada. Els ‎arranjaments s’han fet a partir de la música de Mozart i amb estils, ritmes i harmonies més ‎properes a la sensibilitat actual. El vestuari, l’escenografia i les actituds dels intèrprets capten ‎l’atenció des del principi fins a la fi.‎
30 de des.

CAP D'ANY AMB GERSHWIN

SALA 1 - PAU CASALS
divendres, 30/12/2022 19.00 h

CAP D'ANY AMB GERSHWIN

Albert Guinovart i José R. Pascual-Vilaplana

SALA 1 - PAU CASALS

divendres, 30/12/2022 19.00 h

George Gershwin es va convertir en un dels compositors més famosos de la seva època als Estats Units. La música fresca, alegre i de caràcter popular que escrivia va connectar amb la societat nord-americana dels anomenats ‘feliços anys vint’ del segle passat. Una miscel·lània dels temes més coneguts d’aquest autor ocupa la segona part del programa de concert: en primer lloc, amb la suite per a banda i piano d’Albert Guinovart –que ell mateix interpreta a la part solista– i, en segon lloc, amb una col·lecció de fragments de l’òpera Porgy and Bess, una de les obres de Gershwin encara avui més celebrades i que inclou la famosíssima cançó de bressol Summertime. Guinovart també interpreta el Concert per a piano en fa, una partitura sensual i suggeridora que ens transporta cap a la Nova York del jazz, del blues i d’unes músiques que ens són ben familiars cent anys després.
7 de gen. 2023

UP

SALA 1 - PAU CASALS
dissabte, 7/01/2023 11.00 h

UP

PIXAR

SALA 1 - PAU CASALS

dissabte, 7/01/2023 11.00 h

Una gran banda sonora per a una gran pel·lícula d'animació.
Projecció de la pel·lícula (versió original amb subtítols en català) amb l’OBC interpretant en directe la banda sonora original de Michael Giacchino.
La fama de Michael Giacchino entre els compositors de bandes sonores no és casual. L’avala una llarga trajectòria dedicada a la música per a la indústria audiovisual en cinema, sèries i videojocs, que ha culminat en els seus reconeguts treballs per a l'estudi d'animació Pixar, com Els increïbles (2004), Ratatouille (2007) o Del revés (2015), entre d'altres. Però va ser UP (2009), amb la qual va guanyar un Oscar, que va suposar la culminació d'una trajectòria plena d'èxits. D'UP se n'ha destacat la força simbòlica per expressar els grans temes de la condició humana, especialment la mort i l'esperança des del seu plantejament: la dificultat per assimilar la pèrdua de l'esposa del protagonista, el vell Carl Fredricksen. I en tot això sobresurt una banda sonora magistral en molts aspectes, com l'administració dels leitmotivs o la invenció melòdica de Giacchino, artífex d'una partitura que sap explorar tots els registres narratius, acotar associacions emocionals complexes i traçar la psicologia de personatges inoblidables. Una de les grans bandes sonores del nostre temps per a una pel·lícula d'animació que també ho és.
7 de gen. 2023

UP

SALA 1 - PAU CASALS
dissabte, 7/01/2023 17.00 h

UP

PIXAR

SALA 1 - PAU CASALS

dissabte, 7/01/2023 17.00 h

Una gran banda sonora per a una gran pel·lícula d'animació.
Projecció de la pel·lícula (versió original amb subtítols en català) amb l’OBC interpretant en directe la banda sonora original de Michael Giacchino.
La fama de Michael Giacchino entre els compositors de bandes sonores no és casual. L’avala una llarga trajectòria dedicada a la música per a la indústria audiovisual en cinema, sèries i videojocs, que ha culminat en els seus reconeguts treballs per a l'estudi d'animació Pixar, com Els increïbles (2004), Ratatouille (2007) o Del revés (2015), entre d'altres. Però va ser UP (2009), amb la qual va guanyar un Oscar, que va suposar la culminació d'una trajectòria plena d'èxits. D'UP se n'ha destacat la força simbòlica per expressar els grans temes de la condició humana, especialment la mort i l'esperança des del seu plantejament: la dificultat per assimilar la pèrdua de l'esposa del protagonista, el vell Carl Fredricksen. I en tot això sobresurt una banda sonora magistral en molts aspectes, com l'administració dels leitmotivs o la invenció melòdica de Giacchino, artífex d'una partitura que sap explorar tots els registres narratius, acotar associacions emocionals complexes i traçar la psicologia de personatges inoblidables. Una de les grans bandes sonores del nostre temps per a una pel·lícula d'animació que també ho és.
8 de gen. 2023

TALLER PICA-SO

ESPAI 5
diumenge, 8/01/2023 11.00 h

TALLER PICA-SO

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

ESPAI 5

diumenge, 8/01/2023 11.00 h

En aquest taller es treballarà la música del concert "Pica-So" i es lliuraran materials amb informació del concert, un resum del taller i suggeriments per a continuar gaudint de la música conjuntament a casa.

Els assistents podran conèixer als músics després dels concerts del del 28 de gener a les 17 h i del 29 de gener a les 12 h.

Els inscrits a aquesta activitat rebran un dossier que els permetrà descobrir el contingut de l’espectacle que treballaran al taller.
8 de gen. 2023

TALLER PICA-SO

ESPAI 5
diumenge, 8/01/2023 12.15 h

TALLER PICA-SO

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

ESPAI 5

diumenge, 8/01/2023 12.15 h

En aquest taller es treballarà la música del concert "Pica-So" i es lliuraran materials amb informació del concert, un resum del taller i suggeriments per a continuar gaudint de la música conjuntament a casa.

Els assistents podran conèixer als músics després dels concerts del del 28 de gener a les 17 h i del 29 de gener a les 12 h.

Els inscrits a aquesta activitat rebran un dossier que els permetrà descobrir el contingut de l’espectacle que treballaran al taller.
12 de gen. 2023

ELS FELIÇOS ANYS VINT

SALA 2 - ORIOL MARTORELL
dijous, 12/01/2023 11.30 h

ELS FELIÇOS ANYS VINT

APROPA'T A LA BANDA

SALA 2 - ORIOL MARTORELL

dijous, 12/01/2023 11.30 h

Ara fa cent anys, algunes ciutats nord-americanes com Chicago o Nova York vivien una efervescència de músiques populars i de diversió que creixia en paral·lel a la construcció de gratacels i a la indústria de l’automoció. El jazz, el blues i el swing ocupaven sonorament els espais d’oci, una música que es va expandir arreu del món i que també va ser ben popular a casa nostra. En aquest concert, la Banda Municipal proposa un repertori amb obres tan conegudes com el xarleston de George Hamilton Green o el blues de William Christopher Handy, i també obres de compositors de gran renom: Georges Gershwin, Cole Porter i Charles Chaplin que, a més de fer d’actor i director de cinema, també va escriure els temes d’algunes de les seves pel·lícules. I enmig dels ritmes nord-americans, el concert ens té preparada una sorpresa a ritme de tango, una selecció dels tangos més coneguts de Carlos Gardel.
14 de gen. 2023

NIÑO DE ELCHE

SALA 2 - ORIOL MARTORELL
dissabte, 14/01/2023 20.00 h

NIÑO DE ELCHE

SALA 2 - ORIOL MARTORELL

dissabte, 14/01/2023 20.00 h

15 de gen. 2023

TALLER PICA-SO

ESPAI 5
diumenge, 15/01/2023 11.00 h

TALLER PICA-SO

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

ESPAI 5

diumenge, 15/01/2023 11.00 h

En aquest taller es treballarà la música del concert "Pica-So" i es lliuraran materials amb informació del concert, un resum del taller i suggeriments per a continuar gaudint de la música conjuntament a casa.

Els assistents podran conèixer als músics després dels concerts del del 28 de gener a les 17 h i del 29 de gener a les 12 h.

Els inscrits a aquesta activitat rebran un dossier que els permetrà descobrir el contingut de l’espectacle que treballaran al taller.
15 de gen. 2023

TALLER PICA-SO

ESPAI 5
diumenge, 15/01/2023 12.15 h

TALLER PICA-SO

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

ESPAI 5

diumenge, 15/01/2023 12.15 h

En aquest taller es treballarà la música del concert "Pica-So" i es lliuraran materials amb informació del concert, un resum del taller i suggeriments per a continuar gaudint de la música conjuntament a casa.

Els assistents podran conèixer als músics després dels concerts del del 28 de gener a les 17 h i del 29 de gener a les 12 h.

Els inscrits a aquesta activitat rebran un dossier que els permetrà descobrir el contingut de l’espectacle que treballaran al taller.
15 de gen. 2023

ZOOM. DIES DE MÚSIC

SALA 1 - PAU CASALS
diumenge, 15/01/2023 12.30 h

ZOOM. DIES DE MÚSIC

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 1 - PAU CASALS

diumenge, 15/01/2023 12.30 h

El coreògraf Cesc Gelabert desafia la tècnica i la imaginació dels alevins de la JONC. Músiques de Britten, Stravinsky, Toldrà, Beethoven i Rameau amb una presentació escènica, un zoom sobre els músics, els seus moviments i les seves emocions.

No us perdeu aquesta proposta del Projecte Educatiu amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya!
18 de gen. 2023

AFTER MARYANNE AMACHER

SALA 3 - TETE MONTOLIU
dimecres, 18/01/2023 20.00 h

AFTER MARYANNE AMACHER

THOMAS ANKERSMIT

SALA 3 - TETE MONTOLIU

dimecres, 18/01/2023 20.00 h

El so d'una història de silenci.
El documental Sisters with transistors (Germanes amb transistors) es presenta d'una manera rotunda: “La història de les dones ha estat una història de silenci, i la música no n'és una excepció”. En un món on la tecnologia es vincula a la masculinitat, el silenci ha estat doble per a les dones en l'electrònica. El documental mostra com, en aquest cas, no es tracta d’un oblit més de les dones, sinó que moltes d’elles van ser pioneres en la unió entre tecnologia i so. Per tant, no parlar-ne implica narrar el gènere sense origen. Ankersmit dedica Perceptual Geography (Geografia perceptiva) a Maryanne Amacher, no tant com a homenatge, sinó com a expressió de la seva influència. Tots dos van coincidir el 2000 a Nova York i van mantenir el contacte fins a la mort de l'artista, el 2009. La peça es va compondre per al sintetitzador modular analògic Serge, desenvolupat per Serge Tcherepnin (juntament amb Rich Gold i Randy Cohen) a finals del 1972. Busca activar emissions otoacústiques, és a dir, una reacció de la còclea a determinats sons que fa que sentim més coses de les que realment sonen. Les composicions de Maria W Horn (1989) es basen en estructures mínimes i exploren les propietats espectrals del so, implementant processos generatius i algorismes per controlar l'afinació i el timbre.
20 de gen. 2023

RAKHMÀNINOV 2

SALA 1 - PAU CASALS
divendres, 20/01/2023 19.00 h

RAKHMÀNINOV 2

Luis Codera Puzo i Nacho de Paz

SALA 1 - PAU CASALS

divendres, 20/01/2023 19.00 h

Mort i renaixement es troben a la Simfonia núm. 2 de Serguei Rakhmàninov, una excel·lent representació del seu període de maduresa, estrenada a Sant Petersburg i dirigida per ell mateix. Amb ella, el compositor rus va renéixer per al gènere simfònic després del desastre de la seva primera simfonia deu anys enrere, que el va fer caure en depressió i el va allunyar de la composició durant un temps. La cita del cèlebre tema Dies irae de la missa de difunts, present en totes les simfonies, adquireix molt de protagonisme al llarg dels quatre moviments. Escrita poc després de traslladar-se a Dresden, en un moment de calma entre els dos períodes més turbulents de la seva vida, aquest llarg viatge simfònic concentra gran part de les millors virtuts de la seva creació, entre elles la seva inesgotable imaginació melòdica i la paleta de colors que arrenca de l’orquestra. Aquesta simfonia ens permet apreciar, igualment, el seu deute amb Txaikovski.
L'espai mític sense temps ni lloc on es desenvolupa Das Rheingold (L'or del Rin) emergeix en un preludi, no només de l'òpera, sinó de la tetralogia. La música ens revela, des d'aspectes harmònics i tímbrics, la gestació d'un món de manera orgànica.
L'estrena de Luis Codera Puzo recull la idea de so latent del preludi de Wagner per desplegar-ne el fascinant univers musical, acompanyat d'un sintetitzador modular analògic que interactua en directe amb l'orquestra.
20 de gen. 2023

ESMUC JAZZ PROJECT

SALA 2 - ORIOL MARTORELL
divendres, 20/01/2023 20.00 h

ESMUC JAZZ PROJECT

SALA 2 - ORIOL MARTORELL

divendres, 20/01/2023 20.00 h

21 de gen. 2023

RAKHMÀNINOV 2

SALA 1 - PAU CASALS
dissabte, 21/01/2023 19.00 h

RAKHMÀNINOV 2

Luis Codera Puzo i Nacho de Paz

SALA 1 - PAU CASALS

dissabte, 21/01/2023 19.00 h

Mort i renaixement es troben a la Simfonia núm. 2 de Serguei Rakhmàninov, una excel·lent representació del seu període de maduresa, estrenada a Sant Petersburg i dirigida per ell mateix. Amb ella, el compositor rus va renéixer per al gènere simfònic després del desastre de la seva primera simfonia deu anys enrere, que el va fer caure en depressió i el va allunyar de la composició durant un temps. La cita del cèlebre tema Dies irae de la missa de difunts, present en totes les simfonies, adquireix molt de protagonisme al llarg dels quatre moviments. Escrita poc després de traslladar-se a Dresden, en un moment de calma entre els dos períodes més turbulents de la seva vida, aquest llarg viatge simfònic concentra gran part de les millors virtuts de la seva creació, entre elles la seva inesgotable imaginació melòdica i la paleta de colors que arrenca de l’orquestra. Aquesta simfonia ens permet apreciar, igualment, el seu deute amb Txaikovski.
L'espai mític sense temps ni lloc on es desenvolupa Das Rheingold (L'or del Rin) emergeix en un preludi, no només de l'òpera, sinó de la tetralogia. La música ens revela, des d'aspectes harmònics i tímbrics, la gestació d'un món de manera orgànica.
L'estrena de Luis Codera Puzo recull la idea de so latent del preludi de Wagner per desplegar-ne el fascinant univers musical, acompanyat d'un sintetitzador modular analògic que interactua en directe amb l'orquestra.
22 de gen. 2023

TALLER PER A NADONS

SALA 4 - ALICIA DE LARROCHA
diumenge, 22/01/2023 10.30 h

TALLER PER A NADONS

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 4 - ALICIA DE LARROCHA

diumenge, 22/01/2023 10.30 h

Vols tenir recursos per crear les primeres arrels musicals del teu fill/a i compartir amb nosaltres aquest moment? T'acompanyem en aquest procés que enriquirà tota la família...Una proposta musical per despertar els sentits dels més petits!

Els nadons també han de tenir entrada.
22 de gen. 2023

TALLER PER A NADONS

SALA 4 - ALICIA DE LARROCHA
diumenge, 22/01/2023 11.45 h

TALLER PER A NADONS

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 4 - ALICIA DE LARROCHA

diumenge, 22/01/2023 11.45 h

Vols tenir recursos per crear les primeres arrels musicals del teu fill/a i compartir amb nosaltres aquest moment? T'acompanyem en aquest procés que enriquirà tota la família...Una proposta musical per despertar els sentits dels més petits!

Els nadons també han de tenir entrada.
22 de gen. 2023

TALLER PER A NADONS

SALA 4 - ALICIA DE LARROCHA
diumenge, 22/01/2023 16.00 h

TALLER PER A NADONS

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 4 - ALICIA DE LARROCHA

diumenge, 22/01/2023 16.00 h

Vols tenir recursos per crear les primeres arrels musicals del teu fill/a i compartir amb nosaltres aquest moment? T'acompanyem en aquest procés que enriquirà tota la família...Una proposta musical per despertar els sentits dels més petits!

Els nadons també han de tenir entrada.
22 de gen. 2023

TALLER PER A NADONS

SALA 4 - ALICIA DE LARROCHA
diumenge, 22/01/2023 17.15 h

TALLER PER A NADONS

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 4 - ALICIA DE LARROCHA

diumenge, 22/01/2023 17.15 h

Vols tenir recursos per crear les primeres arrels musicals del teu fill/a i compartir amb nosaltres aquest moment? T'acompanyem en aquest procés que enriquirà tota la família...Una proposta musical per despertar els sentits dels més petits!

Els nadons també han de tenir entrada.
22 de gen. 2023

RAPSÒDIA HONGARESA

SALA 1 - PAU CASALS
diumenge, 22/01/2023 18.00 h

RAPSÒDIA HONGARESA

László Marosi

SALA 1 - PAU CASALS

diumenge, 22/01/2023 18.00 h

Béla Bartók és el més destacat dels compositors hongaresos que van descobrir, absolutament meravellats, la riquesa de la música tradicional del seu país en la primera meitat del segle XX. Darrere d’ells, un estol de músics va continuar situant Hongria al mapa de la composició internacional. El director László Marosi ofereix en aquest concert obres originals per a banda d’autors tan reconeguts com Kamillo Lendvay, aplaudit en diversos continents i premiat en nombroses ocasions, o Frigyes Hidas. De György Ránki –qui, fins i tot, va estudiar etnomusicologia i va treballar al Museu Etnogràfic de Budapest–, la banda n’interpreta la suite del ballet Magic Potion, una música alegre i brillantíssima. Si Bartók va ser el degà de la música d’avantguarda, Franz Liszt ho va ser de la música romàntica. A les seves Rapsòdies hongareses –la segona de les quals és la més coneguda– va bolcar-hi una barreja finíssima de sonoritats tant de la música tradicional romaní com de la magiar.
28 de gen. 2023

PICA-SO

SALA 2 - ORIOL MARTORELL
dissabte, 28/01/2023 12.00 h

PICA-SO

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 2 - ORIOL MARTORELL

dissabte, 28/01/2023 12.00 h

Veniu a L’Auditori i descobrireu l'univers musical d'un dels pintors més genials del segle XX. De la mà de Pablo Picasso, ens acostarem al flamenc, a les músiques de la Barcelona modernista, als ballets russos i fins i tot al cuplet i a la chanson francesa.
28 de gen. 2023

PICA-SO

SALA 2 - ORIOL MARTORELL
dissabte, 28/01/2023 17.00 h

PICA-SO

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 2 - ORIOL MARTORELL

dissabte, 28/01/2023 17.00 h

Veniu a L’Auditori i descobrireu l'univers musical d'un dels pintors més genials del segle XX. De la mà de Pablo Picasso, ens acostarem al flamenc, a les músiques de la Barcelona modernista, als ballets russos i fins i tot al cuplet i a la chanson francesa.
28 de gen. 2023

DE FALLA: NOCHES EN LOS JARDINES DE ESPAÑA

SALA 1 - PAU CASALS
dissabte, 28/01/2023 19.00 h

DE FALLA: NOCHES EN LOS JARDINES DE ESPAÑA

Bertrand Chamayou i Ludovic Morlot

SALA 1 - PAU CASALS

dissabte, 28/01/2023 19.00 h

L'obra més brillant de l'etapa de maduresa de Manuel de Falla.
Després d'un ús literal del cant popular en obres anteriors, Noches en los jardines de España és l'obra més brillant de l'etapa de maduresa de Manuel de Falla, de la mateixa època que Siete canciones populares españolas El amor brujo, un període que cristal·litza en la sublimació del material popular i la recreació d'un folklore imaginari. Els Jardins d’Espanya de Santiago Rusiñol representen l’origen creatiu de la partitura: al davant, la naturalesa ordenada per l’ésser humà; al fons, la visió salvatge i descontrolada d’aquesta naturalesa, tot plegat envoltat d'una atmosfera d'intimitat i misteri. Quatre nocturns per a piano en els seus inicis, finalment van acabar sent tres peces per a piano i orquestra amb una inesgotable evocació d'imatges plàstiques des del primer jardí (“En el Generalife”) sobre una Granada somiada, que aleshores Falla només coneixia a través de l’obra Granada, guía emocional de María Lejárraga.
Desig i mort es donen cita a La Demoiselle élue, escrita per Claude Debussy en ple fervor wagnerià, una cantata sobre el poema de Dante Gabriel Rossetti, que recull l'atmosfera evocadora, tant del text com de l'oli homònims.
Escrita en memòria d’una amiga i admiradora, i estrenada per Eugène Ysaÿe i Joseph Hollman en un moment de gran reconeixement de la seva obra, La muse et le poète (La musa i el poeta) ofereix un magnífic exemple de l'estil líric i refinat de Camille Saint-Saëns, que dota els solistes d’una gran llibertat expressiva.
Pocs concerts per a piano dels últims cent anys gaudeixen de la força simbòlica del Concert per a la mà esquerra, una de les obres més rodones de Maurice Ravel, composta per al pianista Paul Wittgenstein, que havia perdut el braç dret a la Primera Guerra Mundial.
28 de gen. 2023

CONSTANZA BRNCIC I ALFREDO COSTA MONTEIRO

SALA 3 - TETE MONTOLIU
dissabte, 28/01/2023 20.00 h

CONSTANZA BRNCIC I ALFREDO COSTA MONTEIRO

MORT O RETORN (I)

SALA 3 - TETE MONTOLIU

dissabte, 28/01/2023 20.00 h

29 de gen. 2023

DE FALLA: NOCHES EN LOS JARDINES DE ESPAÑA

SALA 1 - PAU CASALS
diumenge, 29/01/2023 11.00 h

DE FALLA: NOCHES EN LOS JARDINES DE ESPAÑA

Bertrand Chamayou i Ludovic Morlot

SALA 1 - PAU CASALS

diumenge, 29/01/2023 11.00 h

L'obra més brillant de l'etapa de maduresa de Manuel de Falla.
Després d'un ús literal del cant popular en obres anteriors, Noches en los jardines de España és l'obra més brillant de l'etapa de maduresa de Manuel de Falla, de la mateixa època que Siete canciones populares españolas El amor brujo, un període que cristal·litza en la sublimació del material popular i la recreació d'un folklore imaginari. Els Jardins d’Espanya de Santiago Rusiñol representen l’origen creatiu de la partitura: al davant, la naturalesa ordenada per l’ésser humà; al fons, la visió salvatge i descontrolada d’aquesta naturalesa, tot plegat envoltat d'una atmosfera d'intimitat i misteri. Quatre nocturns per a piano en els seus inicis, finalment van acabar sent tres peces per a piano i orquestra amb una inesgotable evocació d'imatges plàstiques des del primer jardí (“En el Generalife”) sobre una Granada somiada, que aleshores Falla només coneixia a través de l’obra Granada, guía emocional de María Lejárraga.
Desig i mort es donen cita a La Demoiselle élue, escrita per Claude Debussy en ple fervor wagnerià, una cantata sobre el poema de Dante Gabriel Rossetti, que recull l'atmosfera evocadora, tant del text com de l'oli homònims.
Escrita en memòria d’una amiga i admiradora, i estrenada per Eugène Ysaÿe i Joseph Hollman en un moment de gran reconeixement de la seva obra, La muse et le poète (La musa i el poeta) ofereix un magnífic exemple de l'estil líric i refinat de Camille Saint-Saëns, que dota els solistes d’una gran llibertat expressiva.
Pocs concerts per a piano dels últims cent anys gaudeixen de la força simbòlica del Concert per a la mà esquerra, una de les obres més rodones de Maurice Ravel, composta per al pianista Paul Wittgenstein, que havia perdut el braç dret a la Primera Guerra Mundial.
29 de gen. 2023

TALLER SONETS DE JOGUINA

ESPAI 5
diumenge, 29/01/2023 11.00 h

TALLER SONETS DE JOGUINA

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

ESPAI 5

diumenge, 29/01/2023 11.00 h

En aquest taller es treballarà la música del concert "Sonets de joguina" i es lliuraran materials amb informació del concert, un resum del taller i suggeriments per a continuar gaudint de la música conjuntament a casa.

Els assistents podran conèixer als músics després dels concerts del del 18 de febrer a les 17 h i del 19 de febrer a les 12 h.
29 de gen. 2023

PICA-SO

SALA 2 - ORIOL MARTORELL
diumenge, 29/01/2023 12.00 h

PICA-SO

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 2 - ORIOL MARTORELL

diumenge, 29/01/2023 12.00 h

Veniu a L’Auditori i descobrireu l'univers musical d'un dels pintors més genials del segle XX. De la mà de Pablo Picasso, ens acostarem al flamenc, a les músiques de la Barcelona modernista, als ballets russos i fins i tot al cuplet i a la chanson francesa.
29 de gen. 2023

TALLER SONETS DE JOGUINA

ESPAI 5
diumenge, 29/01/2023 12.15 h

TALLER SONETS DE JOGUINA

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

ESPAI 5

diumenge, 29/01/2023 12.15 h

En aquest taller es treballarà la música del concert "Sonets de joguina" i es lliuraran materials amb informació del concert, un resum del taller i suggeriments per a continuar gaudint de la música conjuntament a casa.

Els assistents podran conèixer als músics després dels concerts del del 18 de febrer a les 17 h i del 19 de febrer a les 12 h.
29 de gen. 2023

CONSTANZA BRNCIC I ALFREDO COSTA MONTEIRO

SALA 3 - TETE MONTOLIU
diumenge, 29/01/2023 18.00 h

CONSTANZA BRNCIC I ALFREDO COSTA MONTEIRO

MORT O RETORN (I)

SALA 3 - TETE MONTOLIU

diumenge, 29/01/2023 18.00 h

3 de febr. 2023

TXAIKOVSKI 5

SALA 1 - PAU CASALS
divendres, 3/02/2023 19.00 h

TXAIKOVSKI 5

Cristina Gómez Godoy i Rebecca Tong

SALA 1 - PAU CASALS

divendres, 3/02/2023 19.00 h

L'apoteosi d'una dansa on es trenquen els límits de la reglamentació.
Un gran desplegament de profund sentit melòdic, una mostra de domini magistral del color orquestral, l'apoteosi d'una dansa on es trenquen els límits del que és reglamentari: tot això és la Simfonia n. 5 de Piotr Ilitx Txaikovski, una partitura que, després d'una de les seves crisis creatives, culmina un període de maduresa cap a una escriptura més subtil i quirúrgica, i que s'ha situat entre les més cèlebres del seu catàleg. Es tracta d'una obra assentada en el gran repertori orquestral que no dona treva: només un vals s'atreveix a interrompre el discurs al tercer moviment, com si se celebrés una festa innocent enmig d'una guerra, que esclata al presto final.
Richard Strauss vivia dies difícils quan va compondre el seu Concert per a oboè, una obra mestra de la música per a aquest instrument que il·lumina enmig de la penombra. Repudiat pel Tercer Reich i assistint a la destrucció de llocs com el Teatre Nacional de Munic, tot i això, el compositor va donar a llum una joia de la seva creació tardana, buscant la bellesa darrere les ruïnes. En la seva gènesi destaca la figura de John de Lancie, oboista i un dels soldats nord-americans que visitava casa seva al final de la Segona Guerra Mundial, com explica la nota del manuscrit: “Concert per a oboè inspirat per un soldat americà…”.
3 de febr. 2023

JAKOB BRO, ARVE HENRIKSEN, JORGE ROSSY

SALA 3 - TETE MONTOLIU
divendres, 3/02/2023 20.00 h

JAKOB BRO, ARVE HENRIKSEN, JORGE ROSSY

UMA ELMO

SALA 3 - TETE MONTOLIU

divendres, 3/02/2023 20.00 h

Música onírica contra la velocitat contemporània.
Havent tingut la sort de participar en les formacions de dos mestres del jazz, no és estrany que de la música del guitarrista Jakob Bro brolli la poesia que en bona part va caracteritzar un parell de paios genials ja desapareguts: el bateria Paul Motian i el trompetista Tomasz Stanko. L’expressivitat del polonès i la subtilesa del nord-americà es traslladen, potser de manera inconscient, a la música d’Uma Elmo, el projecte a trio del danès. Contra la velocitat de l’oblit contemporani, l’artesania del narrador d’històries. A Bro, l’acompanya en aquest propòsit una de les trompetes més originals del jazz, inconfusible per l’expressió zen i el timbre aflautat: la del noruec Arve Henriksen. A tots dos, se’ls afegeix el bateria barceloní Jordi Rossy. Darrere de l’univers oníric, del dens teixit de notes de Bro, de les melodies xiuxiuejades de Henriksen, hi ha un músic total al qual la vida ha portat cada cop més al nord.
4 de febr. 2023

CONCERT PER A NADONS

SALA 3 - TETE MONTOLIU
dissabte, 4/02/2023 16.00 h

CONCERT PER A NADONS

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 3 - TETE MONTOLIU

dissabte, 4/02/2023 16.00 h

Un viatge musical per descobrir un món ple de sensacions, sons i melodies que deixaran empremta en la memòria auditiva i sensorial del teu fill/a! Perquè volem que el seu primer concert a L’Auditori sigui una experiència única i inoblidable!

Els nadons també han de tenir entrada.
4 de febr. 2023

TXAIKOVSKI 5

SALA 1 - PAU CASALS
dissabte, 4/02/2023 19.00 h

TXAIKOVSKI 5

Cristina Gómez Godoy i Rebecca Tong

SALA 1 - PAU CASALS

dissabte, 4/02/2023 19.00 h

L'apoteosi d'una dansa on es trenquen els límits de la reglamentació.
Un gran desplegament de profund sentit melòdic, una mostra de domini magistral del color orquestral, l'apoteosi d'una dansa on es trenquen els límits del que és reglamentari: tot això és la Simfonia n. 5 de Piotr Ilitx Txaikovski, una partitura que, després d'una de les seves crisis creatives, culmina un període de maduresa cap a una escriptura més subtil i quirúrgica, i que s'ha situat entre les més cèlebres del seu catàleg. Es tracta d'una obra assentada en el gran repertori orquestral que no dona treva: només un vals s'atreveix a interrompre el discurs al tercer moviment, com si se celebrés una festa innocent enmig d'una guerra, que esclata al presto final.
Richard Strauss vivia dies difícils quan va compondre el seu Concert per a oboè, una obra mestra de la música per a aquest instrument que il·lumina enmig de la penombra. Repudiat pel Tercer Reich i assistint a la destrucció de llocs com el Teatre Nacional de Munic, tot i això, el compositor va donar a llum una joia de la seva creació tardana, buscant la bellesa darrere les ruïnes. En la seva gènesi destaca la figura de John de Lancie, oboista i un dels soldats nord-americans que visitava casa seva al final de la Segona Guerra Mundial, com explica la nota del manuscrit: “Concert per a oboè inspirat per un soldat americà…”.
5 de febr. 2023

CONCERT PER A NADONS

SALA 3 - TETE MONTOLIU
diumenge, 5/02/2023 10.00 h

CONCERT PER A NADONS

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 3 - TETE MONTOLIU

diumenge, 5/02/2023 10.00 h

Un viatge musical per descobrir un món ple de sensacions, sons i melodies que deixaran empremta en la memòria auditiva i sensorial del teu fill/a! Perquè volem que el seu primer concert a L’Auditori sigui una experiència única i inoblidable!

Els nadons també han de tenir entrada.
5 de febr. 2023

TALLER SONETS DE JOGUINA

ESPAI 5
diumenge, 5/02/2023 11.00 h

TALLER SONETS DE JOGUINA

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

ESPAI 5

diumenge, 5/02/2023 11.00 h

En aquest taller es treballarà la música del concert "Sonets de joguina" i es lliuraran materials amb informació del concert, un resum del taller i suggeriments per a continuar gaudint de la música conjuntament a casa.

Els assistents podran conèixer als músics després dels concerts del del 18 de febrer a les 17 h i del 19 de febrer a les 12 h.
5 de febr. 2023

CONCERT PER A NADONS

SALA 3 - TETE MONTOLIU
diumenge, 5/02/2023 11.15 h

CONCERT PER A NADONS

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 3 - TETE MONTOLIU

diumenge, 5/02/2023 11.15 h

Un viatge musical per descobrir un món ple de sensacions, sons i melodies que deixaran empremta en la memòria auditiva i sensorial del teu fill/a! Perquè volem que el seu primer concert a L’Auditori sigui una experiència única i inoblidable!

Els nadons també han de tenir entrada.
5 de febr. 2023

TALLER SONETS DE JOGUINA

ESPAI 5
diumenge, 5/02/2023 12.15 h

TALLER SONETS DE JOGUINA

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

ESPAI 5

diumenge, 5/02/2023 12.15 h

En aquest taller es treballarà la música del concert "Sonets de joguina" i es lliuraran materials amb informació del concert, un resum del taller i suggeriments per a continuar gaudint de la música conjuntament a casa.

Els assistents podran conèixer als músics després dels concerts del del 18 de febrer a les 17 h i del 19 de febrer a les 12 h.
5 de febr. 2023

CONCERT PER A NADONS

SALA 3 - TETE MONTOLIU
diumenge, 5/02/2023 12.30 h

CONCERT PER A NADONS

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 3 - TETE MONTOLIU

diumenge, 5/02/2023 12.30 h

Un viatge musical per descobrir un món ple de sensacions, sons i melodies que deixaran empremta en la memòria auditiva i sensorial del teu fill/a! Perquè volem que el seu primer concert a L’Auditori sigui una experiència única i inoblidable!

Els nadons també han de tenir entrada.
5 de febr. 2023

LE TOMBEAU DE COUPERIN

SALA 1 - PAU CASALS
diumenge, 5/02/2023 18.00 h

LE TOMBEAU DE COUPERIN

Carlos Ramón

SALA 1 - PAU CASALS

diumenge, 5/02/2023 18.00 h

Recordar els qui ja no hi són forma part de totes les cultures i esdevé una pràctica social que sovint es materialitza artísticament. Per això, aquest concert és emoció en estat pur, perquè diverses obres del programa estan dedicades a persones estimades o admirades. Ravel, per exemple, va dedicar Le tombeau de Couperin als amics que havia perdut durant la Primera Guerra Mundial, una obra original per a piano que sentirem en la instrumentació de Carlos Ramón. Seguint aquesta mateixa idea, Postcard, de Ticheli, està dedicada a la mare del músic i director H. Robert Reynolds, i Kaddish, de William F. Macbeth, és una obra musical a partir d’una pregària jueva per a la salvació dels descendents. Martin Ellerby tanca el concert amb un petit canvi de registre: cada moviment de Paris Sketches està dedicat a un compositor, un homenatge musical a Ravel, Stravinsky i Prokófiev, Satie i Berlioz a través dels espais icònics de la capital francesa, com són el Barri Llatí, Pigalle, el cementiri Père Lachaise i el mercat de Les Halles.
9 de febr. 2023

JOVE CAPELLA REIAL DE CATALUNYA

ESCENARI SALA PAU CASALS
dijous, 9/02/2023 19.00 h

JOVE CAPELLA REIAL DE CATALUNYA

FESTIVAL EMERGENTS

ESCENARI SALA PAU CASALS

dijous, 9/02/2023 19.00 h

9 de febr. 2023

ANNA COLOM GRUP

SALA 3 - TETE MONTOLIU
dijous, 9/02/2023 21.00 h

ANNA COLOM GRUP

FESTIVAL EMERGENTS DE BARCELONA

SALA 3 - TETE MONTOLIU

dijous, 9/02/2023 21.00 h

Anna Colom busca l’essència musical de diferents cultures per fer-les coincidir en el flamenc.
Anna Colom és passió i energia, és tradició i cura, és rigor i claredat. Va ser una de les anomenades «vuit roses» de Rosalia, el grup de coristes i ballarines que l’acompanyaven dalt de l’escenari durant la gira d’El mal querer, i la temporada passada va presentar Cayana, un projecte flamenc que reuneix les arrels folklòriques de la música popular de diferents països i cultures, i que englobava temes propis i versions sota un nom evocador. Referint-se a un recipient que serveix per fondre materials a temperatures molt elevades, les intèrprets fonien també l’essència musical de tots aquests pobles per donar veu a veritats universals que ens ressonen des de fa molts segles.
Formada en cant flamenc a l’ESMUC, també ha cursat estudis a la Fundación Cristina Heeren de Arte Flamenco de Sevilla, ha acompanyat músics com el maestro Juan Gómez “Chicuelo” i ha format part de diferents projectes artístics de Pep Tossar, LaboratoriA i Joncol 4.
10 de febr. 2023

STRAVINSKY: L'OCELL DE FOC

SALA 1 - PAU CASALS
divendres, 10/02/2023 19.00 h

STRAVINSKY: L'OCELL DE FOC

FESTIVAL EMERGENTS DE BARCELONA

SALA 1 - PAU CASALS

divendres, 10/02/2023 19.00 h

Tot el vigor i la imaginació plàstica del primer èxit de Stravinski.
Deia Juan-Eduardo Cirlot que al fons de L'oiseau de feu (L'ocell de foc) hi batega una “energia demoníaca”. És un dels ballets més coneguts d'Igor Stravinski i el seu primer èxit, fruit de la col·laboració amb Serguei Diàguilev. Paradigma de la seva etapa primitivista, parteix d'una llegenda popular russa que simbolitza la lluita entre el bé i el mal i és una partitura sobre la qual el compositor va tornar-hi una vegada i una altra: la suite per a orquestra en la seva versió més cèlebre conserva tot el vigor i la imaginació plàstica.
També Le chant du rossignol (El cant del rossinyol) trasllada a l'orquestra una obra anterior, en aquest cas l'òpera Le Rossignol (El rossinyol), finalitzada a París després de la sonora estrena de Le Sacre du printemps (La consagració de la primavera). La seva música respira ironia i revela el geni de Stravinsky per erigir un món a partir de pocs elements.

Serguei Rakhmàninov aconsegueix amb aquesta Rapsòdia una música hipnòtica, dramàtica i de gran virtuosisme. Està concebuda com a variacions sobre un cèlebre tema del darrer dels Capricis de Niccolò Paganini, una de les obres principals de l'últim període del seu catàleg.
Pocs compositors del segle passat han fet gala del sòlid ofici de Paul Hindemith. El seu concert per a viola Der Schwanendreher (El rostidor de cignes) és un paradigma del seu mestratge, una obra de referència per a un instrument que coneixia profundament i per al qual va escriure en nombroses ocasions.
Nacht und Trompeten (Nit i trompetes) mostra la marcada personalitat d'un jove Hans Abrahamsen que es trobava en una etapa de recerca. Dedicada a Hans Werner Henze, que la va estrenar, és una obra de reconeguda rellevància en la producció musical contemporània.
10 de febr. 2023

ALBA MORENA

SALA 3 - TETE MONTOLIU
divendres, 10/02/2023 21.00 h

ALBA MORENA

FESTIVAL EMERGENTS DE BARCELONA

SALA 3 - TETE MONTOLIU

divendres, 10/02/2023 21.00 h

Amb la clàssica com a base i el jazz com a suport, Alba Morena obre la porta a la nostàlgia.
En el seu primer disc, Las dos edades, Alba Morena parlava del pas de la infantesa a la maduresa i tractava temes que, tot sovint, són tabús: el suïcidi, el dol o l’amor tòxic apareixien amb força i convicció en les seves cançons originals i en les versions d’artistes que li van deixar petja. D’això, en fa gairebé dos anys, però l’essència continua sent la mateixa: la de mirar cap al passat per encarar amb força el futur. 
Amb la clàssica com a base, l’experimentació de l’electrònica, el coixí dels gèneres propis dels països mediterranis i el jazz com a suport, Morena prova d’emocionar intensament, obrir la porta a la nostàlgia i despertar, en l’espectador, una experiència inoblidable. 
Nascuda a Salou, va estudiar el Grau Professional de violí i va cursar cinc anys de cant líric al Conservatori de Vila-seca; més tard, va estudiar Cant Jazz al Taller de Músics i va treballar amb artistes musicals de la talla de Perico Sambeat i Cora Novoa.
11 de febr. 2023

STRAVINSKY: L'OCELL DE FOC

SALA 1 - PAU CASALS
dissabte, 11/02/2023 19.00 h

STRAVINSKY: L'OCELL DE FOC

FESTIVAL EMERGENTS DE BARCELONA

SALA 1 - PAU CASALS

dissabte, 11/02/2023 19.00 h

Tot el vigor i la imaginació plàstica del primer èxit de Stravinski.
Deia Juan-Eduardo Cirlot que al fons de L'oiseau de feu (L'ocell de foc) hi batega una “energia demoníaca”. És un dels ballets més coneguts d'Igor Stravinski i el seu primer èxit, fruit de la col·laboració amb Serguei Diàguilev. Paradigma de la seva etapa primitivista, parteix d'una llegenda popular russa que simbolitza la lluita entre el bé i el mal i és una partitura sobre la qual el compositor va tornar-hi una vegada i una altra: la suite per a orquestra en la seva versió més cèlebre conserva tot el vigor i la imaginació plàstica.
També Le chant du rossignol (El cant del rossinyol) trasllada a l'orquestra una obra anterior, en aquest cas l'òpera Le Rossignol (El rossinyol), finalitzada a París després de la sonora estrena de Le Sacre du printemps (La consagració de la primavera). La seva música respira ironia i revela el geni de Stravinsky per erigir un món a partir de pocs elements.
Serguei Rakhmàninov aconsegueix amb aquesta Rapsòdia una música hipnòtica, dramàtica i de gran virtuosisme. Està concebuda com a variacions sobre un cèlebre tema del darrer dels Capricis de Niccolò Paganini, una de les obres principals de l'últim període del seu catàleg.
Pocs compositors del segle passat han fet gala del sòlid ofici de Paul Hindemith. El seu concert per a viola Der Schwanendreher (El rostidor de cignes) és un paradigma del seu mestratge, una obra de referència per a un instrument que coneixia profundament i per al qual va escriure en nombroses ocasions.
Nacht und Trompeten (Nit i trompetes) mostra la marcada personalitat d'un jove Hans Abrahamsen que es trobava en una etapa de recerca. Dedicada a Hans Werner Henze, que la va estrenar, és una obra de reconeguda rellevància en la producció musical contemporània.
11 de febr. 2023

LICEU JAZZ GRUP

SALA 3 - TETE MONTOLIU
dissabte, 11/02/2023 21.00 h

LICEU JAZZ GRUP

FESTIVAL EMERGENTS DE BARCELONA

SALA 3 - TETE MONTOLIU

dissabte, 11/02/2023 21.00 h

Sis estudiants que tenen molta música per explicar.
El jazz vibra amb la improvisació, està fet a partir d’un mestratge que només pot arribar amb la pràctica, amb la prova i l’error, que serveix per buscar nous camins i, així, evolucionar. És per això que va néixer el Liceu Jazz Grup; format pels alumnes més destacats de jazz del Conservatori Superior del Liceu, pretén apropar el món professional a l’acadèmic i ajudar-los a desenvolupar la seva carrera en els escenaris professionals. Aquesta actuació, per tant, és un reconeixement a la feina feta a les aules, un premi a sis estudiants que tenen molta música per explicar.
Ja fa anys que aquest ensemble, sempre canviant però que manté el seu rigor característic, participa en el Festival Emergents; i és que aquest és un espai compartit amb altres joves intèrprets que, com en el seu cas, tenen l’empenta i les ganes de projectar-se a un públic nou, així com la intel·ligència i la maduresa de fer-ho amb una qualitat conscient.
12 de febr. 2023

TALLER ULLSCLUCS

ESPAI 5
diumenge, 12/02/2023 11.00 h

TALLER ULLSCLUCS

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

ESPAI 5

diumenge, 12/02/2023 11.00 h

En aquest taller es treballarà la música del concert "Ullsclucs" i es lliuraran materials amb informació del concert, un resum del taller i suggeriments per a continuar gaudint de la música conjuntament a casa.

Els assistents podran conèixer als músics després dels concerts del 4 de març a les 17 h i del 5 de març a les 12 h.

Els inscrits a aquesta activitat rebran un dossier que els permetrà descobrir el contingut de l’espectacle que treballaran al taller.
12 de febr. 2023

TALLER ULLSCLUCS

ESPAI 5
diumenge, 12/02/2023 12.15 h

TALLER ULLSCLUCS

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

ESPAI 5

diumenge, 12/02/2023 12.15 h

En aquest taller es treballarà la música del concert "Ullsclucs" i es lliuraran materials amb informació del concert, un resum del taller i suggeriments per a continuar gaudint de la música conjuntament a casa.

Els assistents podran conèixer als músics després dels concerts del 4 de març a les 17 h i del 5 de març a les 12 h.

Els inscrits a aquesta activitat rebran un dossier que els permetrà descobrir el contingut de l’espectacle que treballaran al taller.
12 de febr. 2023

DES DEL SILENCI

SALA 1 - PAU CASALS
diumenge, 12/02/2023 18.00 h

DES DEL SILENCI

Pascual-Vilaplana

SALA 1 - PAU CASALS

diumenge, 12/02/2023 18.00 h

Aquest és un concert de contrastos vitals i musicals. D’una banda, la jove trompetista austríaca Selina Ott, que interpreta el Concert per a trompeta d’Alexander Arutunian, és una de les protagonistes del Festival Emergents i un dels incentius d’un programa que compta, a més, amb la participació dels estudiants de l’Escola Superior de Música de Catalunya. De l’altra, el compositor valencià Andrés Valero-Castells ens convida a reflexionar sobre una ‘epidèmia silenciosa’ que va minant les capacitats dels qui la pateixen, l’Alzheimer. La Simfonia n. 3, que s’estrena en aquesta ocasió en la versió per a banda simfònica, està dedicada a la seva mare i a tots els malalts i cuidadors, una manera emotiva i artística d’expressar aquesta malaltia tan present als nostres dies. El concert comença amb un altre tipus de silenci, el del fons del mar, una estrena absoluta que Salvador Brotons dedica a la Mar d’Amunt, un trosset de Mediterrani per descobrir a través de la bellesa submarina.
18 de febr. 2023

SONETS DE JOGUINA

SALA 3 - TETE MONTOLIU
dissabte, 18/02/2023 12.00 h

SONETS DE JOGUINA

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 3 - TETE MONTOLIU

dissabte, 18/02/2023 12.00 h

Sonets de joguina és un espectacle ple d’encís i de creativitat, en què la imaginació vola cap a un aeroport ple de sorpreses i personatges de somni. En aquest viatge estareu acompanyats en tot moment pel so dels clarinets, les flautes, les guitarres, el saxo, l’acordió, la melòdica... i un bon munt de teclats, percussions, objectes i joguines sonores que us transportaran a un univers musical ple de sensacions i sorpreses.
18 de febr. 2023

SONETS DE JOGUINA

SALA 3 - TETE MONTOLIU
dissabte, 18/02/2023 17.00 h

SONETS DE JOGUINA

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 3 - TETE MONTOLIU

dissabte, 18/02/2023 17.00 h

Sonets de joguina és un espectacle ple d’encís i de creativitat, en què la imaginació vola cap a un aeroport ple de sorpreses i personatges de somni. En aquest viatge estareu acompanyats en tot moment pel so dels clarinets, les flautes, les guitarres, el saxo, l’acordió, la melòdica... i un bon munt de teclats, percussions, objectes i joguines sonores que us transportaran a un univers musical ple de sensacions i sorpreses.
19 de febr. 2023

SONETS DE JOGUINA

SALA 3 - TETE MONTOLIU
diumenge, 19/02/2023 10.30 h

SONETS DE JOGUINA

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 3 - TETE MONTOLIU

diumenge, 19/02/2023 10.30 h

Sonets de joguina és un espectacle ple d’encís i de creativitat, en què la imaginació vola cap a un aeroport ple de sorpreses i personatges de somni. En aquest viatge estareu acompanyats en tot moment pel so dels clarinets, les flautes, les guitarres, el saxo, l’acordió, la melòdica... i un bon munt de teclats, percussions, objectes i joguines sonores que us transportaran a un univers musical ple de sensacions i sorpreses.
19 de febr. 2023

TALLER ULLSCLUCS

ESPAI 5
diumenge, 19/02/2023 11.00 h

TALLER ULLSCLUCS

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

ESPAI 5

diumenge, 19/02/2023 11.00 h

En aquest taller es treballarà la música del concert "Ullsclucs" i es lliuraran materials amb informació del concert, un resum del taller i suggeriments per a continuar gaudint de la música conjuntament a casa.

Els assistents podran conèixer als músics després dels concerts del 4 de març a les 17 h i del 5 de març a les 12 h.

Els inscrits a aquesta activitat rebran un dossier que els permetrà descobrir el contingut de l’espectacle que treballaran al taller.
19 de febr. 2023

SONETS DE JOGUINA

SALA 3 - TETE MONTOLIU
diumenge, 19/02/2023 12.00 h

SONETS DE JOGUINA

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 3 - TETE MONTOLIU

diumenge, 19/02/2023 12.00 h

Sonets de joguina és un espectacle ple d’encís i de creativitat, en què la imaginació vola cap a un aeroport ple de sorpreses i personatges de somni. En aquest viatge estareu acompanyats en tot moment pel so dels clarinets, les flautes, les guitarres, el saxo, l’acordió, la melòdica... i un bon munt de teclats, percussions, objectes i joguines sonores que us transportaran a un univers musical ple de sensacions i sorpreses.
19 de febr. 2023

TALLER ULLSCLUCS

ESPAI 5
diumenge, 19/02/2023 12.15 h

TALLER ULLSCLUCS

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

ESPAI 5

diumenge, 19/02/2023 12.15 h

En aquest taller es treballarà la música del concert "Ullsclucs" i es lliuraran materials amb informació del concert, un resum del taller i suggeriments per a continuar gaudint de la música conjuntament a casa.

Els assistents podran conèixer als músics després dels concerts del 4 de març a les 17 h i del 5 de març a les 12 h.

Els inscrits a aquesta activitat rebran un dossier que els permetrà descobrir el contingut de l’espectacle que treballaran al taller.
19 de febr. 2023

SOFIA GUBAIDULINA

SALA 2 - ORIOL MARTORELL
diumenge, 19/02/2023 19.00 h

SOFIA GUBAIDULINA

RICARDO DESCALZO & BARCELONA MODERN ENSEMBLE

SALA 2 - ORIOL MARTORELL

diumenge, 19/02/2023 19.00 h

Un homenatge a la gran compositora russa Sofia Gubaidulina.
Musical toys (Joguines musicals) és un conjunt de catorze peces que ens porten al somni musical infantil de Gubaidúlina: ella hauria volgut tocar aquestes peces de nena, segons ens explica el seu biògraf, Kurtz. Passem d'una mena de cavallets (segona peça) a una tempesta (quarta), als sons del bosc (amb la crida de la trompeta a la tercera, el picot de la cinquena o una sèrie d'animals a l'última). Per fer-ho, barreja rítmiques sincopades típiques del jazz amb jocs texturals, com clusters o contrastos radicals entre la fragilitat i la densitat. A Introitus (Introit) per a piano i orquestra de cambra, Gubaidulina evoca la solemnitat de l'entrada dels sacerdots a la missa traçant un paral·lelisme amb la immersió de l'oient en un espai sonor, desplegat en quatre estadis religiosos. L'obra de la gran compositora russa esdevé una mena de servei religiós amb mitjans purament instrumentals.
24 de febr. 2023

b1n0 + Convidats

SALA 2 - ORIOL MARTORELL
divendres, 24/02/2023 20.00 h

b1n0 + Convidats

SALA 2 - ORIOL MARTORELL

divendres, 24/02/2023 20.00 h

25 de febr. 2023

STRAUSS: AIXÍ PARLÀ ZARATHUSTRA

SALA 1 - PAU CASALS
dissabte, 25/02/2023 19.00 h

STRAUSS: AIXÍ PARLÀ ZARATHUSTRA

Heidi Melton i Vasily Petrenko

SALA 1 - PAU CASALS

dissabte, 25/02/2023 19.00 h

De la primavera a la mort: viatge al testimoniatge musical d'una època.
Richard Strauss va ser el gran mestre de l'anomenat poema simfònic. Així parlà Zaratustra es troba, al costat de Don QuixoteMort i transfiguració i la seva Simfonia domèstica, entre les seves creacions més rotundes. Estrenat a Frankfurt sota la seva direcció, Strauss elabora una evocació musical no només de les seves lectures de Friedrich Nietzsche —com també feia Mahler anant al text—, sinó també del seu temps i del nou segle: Nietzsche parodia el Nou Testament i anuncia, a finals del XIX, que arriba un temps nou que modificarà la relació entre el bé i el mal.
Tot el refinament tímbric, l'humorisme i l'ofici de les composicions de Strauss es concentren en el seu Divertimento, una mirada al XVIII francès pensada com una suite de danses, d'on sorgeix una sorprenent suite sobre les Pièces de Clavecin de François Couperin.
Les darreres cançons del compositor bavarès s’emmarquen entre les obres mestres de la història del lied alemany. Testament musical d'una època i una cimera en el seu gènere, van ser escrites per a soprano i orquestra sobre poemes de Joseph von Eichendorff i Hermann Hesse, i s'hi descriu un viatge de la primavera a la mort.
26 de febr. 2023

STRAUSS: AIXÍ PARLÀ ZARATHUSTRA

SALA 1 - PAU CASALS
diumenge, 26/02/2023 11.00 h

STRAUSS: AIXÍ PARLÀ ZARATHUSTRA

Heidi Melton i Vasily Petrenko

SALA 1 - PAU CASALS

diumenge, 26/02/2023 11.00 h

De la primavera a la mort: viatge al testimoniatge musical d'una època.
Richard Strauss va ser el gran mestre de l'anomenat poema simfònic. Així parlà Zaratustra es troba, al costat de Don QuixoteMort i transfiguració i la seva Simfonia domèstica, entre les seves creacions més rotundes. Estrenat a Frankfurt sota la seva direcció, Strauss elabora una evocació musical no només de les seves lectures de Friedrich Nietzsche —com també feia Mahler anant al text—, sinó també del seu temps i del nou segle: Nietzsche parodia el Nou Testament i anuncia, a finals del XIX, que arriba un temps nou que modificarà la relació entre el bé i el mal.
Tot el refinament tímbric, l'humorisme i l'ofici de les composicions de Strauss es concentren en el seu Divertimento, una mirada al XVIII francès pensada com una suite de danses, d'on sorgeix una sorprenent suite sobre les Pièces de Clavecin de François Couperin.
Les darreres cançons del compositor bavarès s’emmarquen entre les obres mestres de la història del lied alemany. Testament musical d'una època i una cimera en el seu gènere, van ser escrites per a soprano i orquestra sobre poemes de Joseph von Eichendorff i Hermann Hesse, i s'hi descriu un viatge de la primavera a la mort.
26 de febr. 2023

MITES I SONS

SALA 1 - PAU CASALS
diumenge, 26/02/2023 18.00 h

MITES I SONS

David Rejano i Beatriz Fernández

SALA 1 - PAU CASALS

diumenge, 26/02/2023 18.00 h

El trombó solista de l’Orquestra Filharmònica de Los Angeles interpreta Te Bon e Paiporta de Ferrer Ferran, sens dubte una bona ocasió per gaudir d’un intèrpret de primer nivell i d’una obra trepidant. Ferran ens transporta a l’Horta Sud de València per fer-nos conèixer Sant Jordi, antic nom de Paiporta, sentir el perfum delicat de la tarongina i convidar-nos a la Festa al Barranc, la més característica de la població valenciana. Just abans, enceta el concert la Danse satanique del compositor francès Kosmicki, un veritable aquelarre diabòlic amb una música vibrant i musicalment molt exigent. 
La Simfonia n. 1 d’Appermont, compositor belga a qui la Banda dedica el retrat d’artista aquesta temporada, s’inspira en les gestes de Guilgameix, rei d’Uruk, a partir del conegut poema èpic conservat en una tauleta sumèria. Els protagonistes són dues forces contràries: el mateix Guilgameix, que cerca la immortalitat, i el seu company Enkidu, que representa el costat més salvatge de la humanitat. Un mite fundacional al servei d’una música extraordinària.
28 de febr. 2023

EMILY D'ANGELO

SALA 2 - ORIOL MARTORELL
dimarts, 28/02/2023 19.00 h

EMILY D'ANGELO

E N AR GEI A

SALA 2 - ORIOL MARTORELL

dimarts, 28/02/2023 19.00 h

Un recorregut històric amb una mirada pura i creativa que s’allunya de les convencions.
La mezzosoprano Emily d’Angelo presenta el seu primer àlbum com a solista, e n ar gei a (Deutsche Grammophon, 2021), que reuneix obres de quatre dones compositores: Hildegard von Bingen, Missy Mazzoli, Sarah Kirkland Snider i Hildur Guðnadóttir. En comptes de debutar amb àries canòniques que tothom coneix, d’Angelo ha optat per enregistrar un repertori poc habitual i més aviat desconegut. Al llarg de dotze obres, la mezzosoprano traça un recorregut per la història musical, des del segle XII fins a l’actualitat, amb una mirada pura i creativa que s’allunya de les convencions. El concepte de l’antiga Grècia enargeia –la qualitat d’allò extremament vívid, radiant o present– és el fil conductor de l’àlbum, que aborda la vida, la mort i l’amor amb una serenitat captivadora. En definitiva, es tracta d’un debut que confirma que d’Angelo és una de les cantants més prometedores del panorama internacional.
2 de març 2023

THOMAS STRØNEN + TIME IS A BLIND GUIDE

SALA 2 - ORIOL MARTORELL
dijous, 2/03/2023 20.00 h

THOMAS STRØNEN + TIME IS A BLIND GUIDE

FALL

SALA 2 - ORIOL MARTORELL

dijous, 2/03/2023 20.00 h

Jazz? Música de cambra? La de Strønen és música essencialment bella.
El temps és un guia cec, pot ser, però el temps dirà si projectes com aquest del bateria noruec Thomas Strønen aconsegueixen dinamitar definitivament els marcs que circumscriuen determinats músics i músiques a determinats cicles i espais. El temps ho dirà, és clar, però Time is a Blind Guide integra tant un trio de jazz convencional com un de corda. El primer li obre les portes de l’univers jazzístic; el segon –no n’estic tan segur–, els de la música de cambra. De fet, també dubto del primer, perquè el que proposa Strønen no encaixa amb allò que alguns entendrien com a jazz. D’improvisació, n’hi ha. De fet, el propòsit de Strønen és que les composicions siguin meres pautes i que els músics toquin «el que els sembli adequat». Això, és clar, trenca els esquemes de la música de cambra. El cas és que aquest dilema s’acaba aviat: seieu a la butaca, obriu bé les orelles i deixeu-vos portar per una música essencialment bella. I què és la bellesa? Parlem-ne a la sortida.
4 de març 2023

ULLSCLUCS

SALA 2 - ORIOL MARTORELL
dissabte, 4/03/2023 12.00 h

ULLSCLUCS

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 2 - ORIOL MARTORELL

dissabte, 4/03/2023 12.00 h

Tanqueu els ulls i imagineu-vos un paisatge que no veieu però sí que sentiu. Sou al camp o a ‎la ciutat? És estiu, primavera, hivern o tardor? Matí o nit? Us proposem una passejada amb ‎les orelles ben obertes per descobrir el nostre entorn natural i humà a través dels sons i les ‎músiques que neixen d’aquests sons. Músiques d’arrel, moltes d’elles redescobertes per a ‎l’ocasió i interpretades des d’una òptica contemporània de la mà de cinc músics que beuen ‎tan del món tradicional com de la música més actual, amb posada en escena de la coreògrafa ‎Sònia Gómez.
4 de març 2023

ULLSCLUCS

SALA 2 - ORIOL MARTORELL
dissabte, 4/03/2023 17.00 h

ULLSCLUCS

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 2 - ORIOL MARTORELL

dissabte, 4/03/2023 17.00 h

Tanqueu els ulls i imagineu-vos un paisatge que no veieu però sí que sentiu. Sou al camp o a ‎la ciutat? És estiu, primavera, hivern o tardor? Matí o nit? Us proposem una passejada amb ‎les orelles ben obertes per descobrir el nostre entorn natural i humà a través dels sons i les ‎músiques que neixen d’aquests sons. Músiques d’arrel, moltes d’elles redescobertes per a ‎l’ocasió i interpretades des d’una òptica contemporània de la mà de cinc músics que beuen ‎tan del món tradicional com de la música més actual, amb posada en escena de la coreògrafa ‎Sònia Gómez.
4 de març 2023

GÒSPEL

SALA 1 - PAU CASALS
dissabte, 4/03/2023 19.00 h

GÒSPEL

Barcelona Gospel Messengers i Goizargi Gospel Choir

SALA 1 - PAU CASALS

dissabte, 4/03/2023 19.00 h

L’energia, el ritme i les veus del gòspel tenen un magnetisme vital i encomanadís. Els concerts esdevenen experiències col·lectives inoblidables en què públic i escenari bateguen conjuntament. «Ens apropa a allò que en diuen la catarsi, col·loca l’esperit a nivells que no esperàvem», afirma José R. Pascual-Vilaplana, «va més enllà del que és estrictament musical i toca el domini de les emocions humanes», explica Ramon Escalé. 
Dos dels millors cors d’Euskadi i de Catalunya s’uneixen a la Banda Municipal per oferir una creació artística inèdita i de primer nivell. El repertori inclou temes tradicionals, com ara Satan we’re gonna tear your Kingdom down Yes Lord, Yes de l’artista Shirley Caesar –amb un palmarès de 12 premis Grammy–, balades contemporànies o versions actualitzades de clàssics del gènere, com Blessed assurance de Phebe Knapp.
5 de març 2023

TALLER ELS COLORS DEL METALL

ESPAI 5
diumenge, 5/03/2023 11.00 h

TALLER ELS COLORS DEL METALL

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

ESPAI 5

diumenge, 5/03/2023 11.00 h

En aquest taller es treballarà la música del concert "Els colors del metall " i es lliuraran materials amb informació del concert, un resum del taller i suggeriments per a continuar gaudint de la música conjuntament a casa.
Els assistents podran conèixer als músics després dels concerts del 14 de maig a les 17 h i el 15 de maig a les 12 h.

Els inscrits a aquesta activitat rebran un dossier que els permetrà descobrir el contingut de l’espectacle que treballaran al taller.
5 de març 2023

ULLSCLUCS

SALA 2 - ORIOL MARTORELL
diumenge, 5/03/2023 12.00 h

ULLSCLUCS

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 2 - ORIOL MARTORELL

diumenge, 5/03/2023 12.00 h

Tanqueu els ulls i imagineu-vos un paisatge que no veieu però sí que sentiu. Sou al camp o a ‎la ciutat? És estiu, primavera, hivern o tardor? Matí o nit? Us proposem una passejada amb ‎les orelles ben obertes per descobrir el nostre entorn natural i humà a través dels sons i les ‎músiques que neixen d’aquests sons. Músiques d’arrel, moltes d’elles redescobertes per a ‎l’ocasió i interpretades des d’una òptica contemporània de la mà de cinc músics que beuen ‎tan del món tradicional com de la música més actual, amb posada en escena de la coreògrafa ‎Sònia Gómez.
5 de març 2023

TALLER ELS COLORS DEL METALL

ESPAI 5
diumenge, 5/03/2023 12.15 h

TALLER ELS COLORS DEL METALL

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

ESPAI 5

diumenge, 5/03/2023 12.15 h

En aquest taller es treballarà la música del concert "Els colors del metall " i es lliuraran materials amb informació del concert, un resum del taller i suggeriments per a continuar gaudint de la música conjuntament a casa.
Els assistents podran conèixer als músics després dels concerts del 14 de maig a les 17 h i el 15 de maig a les 12 h.

Els inscrits a aquesta activitat rebran un dossier que els permetrà descobrir el contingut de l’espectacle que treballaran al taller.
10 de març 2023

BRAHMS 2

SALA 1 - PAU CASALS
divendres, 10/03/2023 19.00 h

BRAHMS 2

Nicolas Altstaedt i Marta Gardolinska

SALA 1 - PAU CASALS

divendres, 10/03/2023 19.00 h

Una apoteosi romàntica pel triomf de la nostra música.
De la mateixa etapa creativa que el seu Concert per a violí, amb el qual comparteix tonalitat, la Segona simfonia de Johannes Brahms és una apoteosi del romanticisme musical, enriquida per múltiples influències. Des de l'inici, un amable diàleg entre trompes i fustes ombrejat per les cordes dibuixa una atmosfera subtil, embolcallada en una alegria malenconiosa i plena de clarobscurs. Un gran compendi de la “bellesa plàstica” que Daniel Gregory Mason trobava en Brahms.
Witold Lutosławski va ser el degà de la composició polonesa d'avantguarda, un creador sòlid i de gran personalitat. El seu memorable Concert per a violoncel estrenat per Mstislav Rostropóvich, obra de maduresa després d'escriure altres peces orquestrals d'envergadura com la seva Segona simfonia, és indispensable per conèixer els viaranys de la música de la segona meitat del segle XX.
Felip Pedrell va finalitzar els seus poemes simfònics després de les estades a Itàlia i França abans que Richard Strauss conclogués els seus. Al costat d'Excelsior, del mateix any i enregistrat el 2001 per l'OBC, I trionfi (Els triomfs) pertany a un dels seus períodes més fructífers. Al manuscrit de la partitura hi trobem fragments copiats d'I trionfi, el poema al·legòric de Petrarca sobre el qual el mestre tortosí escriu la seva obra per a orquestra: “Oh cecs, de què serveix cansar-se tant? Tots tornaran a l'antiga mare, i el seu nom no el recordarà gairebé ningú”. Durant aquesta actuació es rescatarà part del patrimoni de la nostra música perquè la fama triomfi sobre la morte.
11 de març 2023

BRAHMS 2

SALA 1 - PAU CASALS
dissabte, 11/03/2023 19.00 h

BRAHMS 2

Nicolas Altstaedt i Marta Gardolinska

SALA 1 - PAU CASALS

dissabte, 11/03/2023 19.00 h

Una apoteosi romàntica pel triomf de la nostra música.
De la mateixa etapa creativa que el seu Concert per a violí, amb el qual comparteix tonalitat, la Segona simfonia de Johannes Brahms és una apoteosi del romanticisme musical, enriquida per múltiples influències. Des de l'inici, un amable diàleg entre trompes i fustes ombrejat per les cordes dibuixa una atmosfera subtil, embolcallada en una alegria malenconiosa i plena de clarobscurs. Un gran compendi de la “bellesa plàstica” que Daniel Gregory Mason trobava en Brahms.
Witold Lutosławski va ser el degà de la composició polonesa d'avantguarda, un creador sòlid i de gran personalitat. El seu memorable Concert per a violoncel estrenat per Mstislav Rostropóvich, obra de maduresa després d'escriure altres peces orquestrals d'envergadura com la seva Segona simfonia, és indispensable per conèixer els viaranys de la música de la segona meitat del segle XX.
Felip Pedrell va finalitzar els seus poemes simfònics després de les estades a Itàlia i França abans que Richard Strauss conclogués els seus. Al costat d'Excelsior, del mateix any i enregistrat el 2001 per l'OBC, I trionfi (Els triomfs) pertany a un dels seus períodes més fructífers. Al manuscrit de la partitura hi trobem fragments copiats d'I trionfi, el poema al·legòric de Petrarca sobre el qual el mestre tortosí escriu la seva obra per a orquestra: “Oh cecs, de què serveix cansar-se tant? Tots tornaran a l'antiga mare, i el seu nom no el recordarà gairebé ningú”. Durant aquesta actuació es rescatarà part del patrimoni de la nostra música perquè la fama triomfi sobre la morte.
11 de març 2023

AURORA BAUZÀ I PERE JOU

SALA 3 - TETE MONTOLIU
dissabte, 11/03/2023 20.00 h

AURORA BAUZÀ I PERE JOU

MORT O RETORN (II)

SALA 3 - TETE MONTOLIU

dissabte, 11/03/2023 20.00 h

12 de març 2023

TALLER VINE A CANTAR... THE BEATLES

SALA 2 - ORIOL MARTORELL
diumenge, 12/03/2023 10.30 h

TALLER VINE A CANTAR... THE BEATLES

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 2 - ORIOL MARTORELL

diumenge, 12/03/2023 10.30 h

Veniu a L’Auditori amb la família i els amics per convertir-vos en membres d’un grup durant un matí. El taller Vine a cantar ... us ofereix la possibilitat d’assajar el repertori amb els integrants del grup i fer un concert amb ells, amb el suport d’una directora de cor. I si sou vergonyosos i no voleu cantar, veniu només al concert que fem a les 13h.
Activitat recomanada per a famílies amb nens i nenes a partir de 5 anys. Els menors de 14 anys han de venir acompanyats.
12 de març 2023

TALLER ELS COLORS DEL METALL

ESPAI 5
diumenge, 12/03/2023 11.00 h

TALLER ELS COLORS DEL METALL

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

ESPAI 5

diumenge, 12/03/2023 11.00 h

En aquest taller es treballarà la música del concert "Els colors del metall " i es lliuraran materials amb informació del concert, un resum del taller i suggeriments per a continuar gaudint de la música conjuntament a casa.
Els assistents podran conèixer als músics després dels concerts del 14 de maig a les 17 h i el 15 de maig a les 12 h.

Els inscrits a aquesta activitat rebran un dossier que els permetrà descobrir el contingut de l’espectacle que treballaran al taller.
12 de març 2023

TALLER ELS COLORS DEL METALL

ESPAI 5
diumenge, 12/03/2023 12.15 h

TALLER ELS COLORS DEL METALL

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

ESPAI 5

diumenge, 12/03/2023 12.15 h

En aquest taller es treballarà la música del concert "Els colors del metall " i es lliuraran materials amb informació del concert, un resum del taller i suggeriments per a continuar gaudint de la música conjuntament a casa.
Els assistents podran conèixer als músics després dels concerts del 14 de maig a les 17 h i el 15 de maig a les 12 h.

Els inscrits a aquesta activitat rebran un dossier que els permetrà descobrir el contingut de l’espectacle que treballaran al taller.
12 de març 2023

CONCERT VINE A CANTAR... THE BEATLES

SALA 2 - ORIOL MARTORELL
diumenge, 12/03/2023 13.00 h

CONCERT VINE A CANTAR... THE BEATLES

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 2 - ORIOL MARTORELL

diumenge, 12/03/2023 13.00 h

Veniu a L’Auditori amb la família i els amics per convertir-vos en membres d’un grup durant un matí. El taller Vine a cantar ... us ofereix la possibilitat d’assajar el repertori amb els integrants del grup i fer un concert amb ells, amb el suport d’una directora de cor. I si sou vergonyosos i no voleu cantar, veniu només al concert que fem a les 13h.
Activitat recomanada per a famílies amb nens i nenes a partir de 5 anys. Els menors de 14 anys han de venir acompanyats.
12 de març 2023

AURORA BAUZÀ I PERE JOU

SALA 3 - TETE MONTOLIU
diumenge, 12/03/2023 18.00 h

AURORA BAUZÀ I PERE JOU

MORT O RETORN (II)

SALA 3 - TETE MONTOLIU

diumenge, 12/03/2023 18.00 h

13 de març 2023

NICOLAS ALTSTAEDT

SALA 2 - ORIOL MARTORELL
dilluns, 13/03/2023 19.00 h

NICOLAS ALTSTAEDT

CELLO SOLO

SALA 2 - ORIOL MARTORELL

dilluns, 13/03/2023 19.00 h

Grans obres per a violoncel sol en mans d’un virtuós inclassificable.
Henri Dutilleux va crear la primera part de Trois strophes sur le nom de Sacher després que Rostropóvitx li proposés participar en un regal d’aniversari col·lectiu per al director Paul Sacher, i posteriorment va afegir-hi dues peces més. El regal consistia en un conjunt de variacions basades en el nom de Sacher, traduït musicalment a partir de la notació germànica, tal com havia fet Bach amb el seu nom en diverses obres, com ara la Suite en do m, BWV 1011. Les sis suites per a violoncel de Bach s’han d’entendre com un discurs unitari, elaborat amb coherència, i estan estretament lligades a la figura de Pau Casals, que va ser qui va rescatar-les de l’oblit i va convertir-les en una de les grans fites per als violoncel·listes. Casals deia que, en totes les suites per a violoncel de Bach, el preludi marca el caràcter general de l’obra, i puntualitzava que «l’inici de la cinquena suite, en do m, és obscur, dramàtic, amenaçador». El programa també inclou la Sonata per a violoncel, op. 8 de Zoltan Kodály, una altra obra clau del repertori per a violoncel, impregnada d’elements del folklore musical hongarès, i també Melodie de Jörg Widmann, un dels artistes contemporanis més polifacètics.
15 de març 2023

LE RETOUR DE L'ÉCOUTE

SALA 4 - ALICIA DE LARROCHA
dimecres, 15/03/2023 20.00 h

LE RETOUR DE L'ÉCOUTE

M.DONEDA+LÉ QUAN NINH+N.ANDORRÀ+T. CHANT

SALA 4 - ALICIA DE LARROCHA

dimecres, 15/03/2023 20.00 h

L'escolta radical de Lê Quan Ninh nega qualsevol narrativa extramusical.
Durant molt de temps, el discurs sobre la música occidental ha intentat sustentar-se al voltant de tres pilars: el compositor, l'intèrpret i l'obra. El segle XX, entre totes les ruptures, també va proposar la d'aquesta trinitat sacrosanta, i va generar una crisi al voltant de la figura de l'autor —plantejant-se més aviat si no és una suma d'elements la que construeix l'autoria, i posant en dubte si la noció d'autoria coincideix amb la d'autoritat—; realçant el paper de l'intèrpret, convidant-lo sovint a ser co compositor (com, d'altra banda, ja es feia en bona part de la música prebarroca) i posant en dubte els límits de l'obra (especialment pel que fa a la partitura com a objecte últim de la creació). La improvisació i, especialment l'adjectivada com a lliure, hi ha tingut un paper fonamental. La creació té lloc alhora que l'escolta. Michel Doneda i Lê Quan Ninh, duet estable des de fa més de trenta anys, han configurat un espai de creació conjunta basat en un concepte radical d'escolta que fuig de qualsevol narrativa extramusical per centrar-se en la conformació del que és purament sonor. Núria Andorrà i Tom Chant, col·laboradors habituals i referents de l’escena barcelonina d’improvisació, se sumen a aquest doble duet de saxo i percussió on la composició instantània explora la fragilitat de l’instant.
16 de març 2023

WESPHERE

SALA 3 - TETE MONTOLIU
dijous, 16/03/2023 20.00 h

WESPHERE

NOSALTRES ESFERA - ESCULTURA SÒNICA

SALA 3 - TETE MONTOLIU

dijous, 16/03/2023 20.00 h

18 de març 2023

ELS COLORS DEL METALL

SALA 2 - ORIOL MARTORELL
dissabte, 18/03/2023 12.00 h

ELS COLORS DEL METALL

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 2 - ORIOL MARTORELL

dissabte, 18/03/2023 12.00 h

Dues trompetes, una trompa, un trombó, una tuba i fins i tot un sausòfon! Vine a conèixer els colors de la família dels instruments de vent metall a través de músiques d’èpoques i estils d’allò més diversos. Un clàssic del Projecte Educatiu amb una posada en escena que sorprendrà tota la família.
18 de març 2023

ELS COLORS DEL METALL

SALA 2 - ORIOL MARTORELL
dissabte, 18/03/2023 17.00 h

ELS COLORS DEL METALL

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 2 - ORIOL MARTORELL

dissabte, 18/03/2023 17.00 h

Dues trompetes, una trompa, un trombó, una tuba i fins i tot un sausòfon! Vine a conèixer els colors de la família dels instruments de vent metall a través de músiques d’èpoques i estils d’allò més diversos. Un clàssic del Projecte Educatiu amb una posada en escena que sorprendrà tota la família.
18 de març 2023

BRAHMS: EL CANT DEL DESTÍ

SALA 1 - PAU CASALS
dissabte, 18/03/2023 19.00 h

BRAHMS: EL CANT DEL DESTÍ

Marc Bouchkov i Ludovic Morlot

SALA 1 - PAU CASALS

dissabte, 18/03/2023 19.00 h

Músiques per emprendre el viatge d'Orfeu.
Després d'un llarg procés creatiu, al seu Schicksalslied (Cançó del destí) Johannes Brahms construeix una peça simfonicocoral de caràcter profund i solemne des dels seus primers compassos a partir del poema homònim inclòs a l'Hiperió de Friedrich Hölderlin, que planteja un contrast entre allò que és diví i el que és humà, conscient de la seva mortalitat. Ho fa dotant l'orquestra d'una àmplia gamma de colors, contrastos rítmics i frases llargues que es dilueixen en un final conciliador. Encara que lluny de les seves dimensions, es tracta d'una obra on s'ha percebut un esperit proper al del seu Ein deutsches Requiem (Un rèquiem alemany).
L'espiritualitat en la música actual té en el nom de Sofia Gubaidulina una de les referències més importants. “La lira d'Orfeu”, primera part del tríptic Nadeyka, constitueix una obra rellevant al seu catàleg; la peça va ser escrita per a Gidon Kremer i està dedicada a la memòria de la seva filla.
A La Mort d’Ophélie (La mort d'Ofèlia), una de les tres peces per a cor i orquestra que componen el cicle Tristia, Hector Berlioz posa música a la tràgica mort d'Ofèlia al quart acte de Hamlet mitjançant un poema sonor de gran delicadesa, a l'origen escrit per a veu i piano, i orquestrat després amb destresa pel mateix compositor francès.
Fins a la seva prematura mort, Lili Boulanger sempre va tenir una relació propera amb ella. Du fond de l'abîme (Des del fons de l'abisme), escrita amb només 24 anys en memòria del seu pare sobre el Salm 130, és una obra mestra rotunda que ens ofereix indicis del que ens podria haver ofert la seva producció musical, si no hagués mort l'any següent.
19 de març 2023

BRAHMS: EL CANT DEL DESTÍ

SALA 1 - PAU CASALS
diumenge, 19/03/2023 11.00 h

BRAHMS: EL CANT DEL DESTÍ

Marc Bouchkov i Ludovic Morlot

SALA 1 - PAU CASALS

diumenge, 19/03/2023 11.00 h

Músiques per emprendre el viatge d'Orfeu.
Després d'un llarg procés creatiu, al seu Schicksalslied (Cançó del destí) Johannes Brahms construeix una peça simfonicocoral de caràcter profund i solemne des dels seus primers compassos a partir del poema homònim inclòs a l'Hiperió de Friedrich Hölderlin, que planteja un contrast entre allò que és diví i el que és humà, conscient de la seva mortalitat. Ho fa dotant l'orquestra d'una àmplia gamma de colors, contrastos rítmics i frases llargues que es dilueixen en un final conciliador. Encara que lluny de les seves dimensions, es tracta d'una obra on s'ha percebut un esperit proper al del seu Ein deutsches Requiem (Un rèquiem alemany).
L'espiritualitat en la música actual té en el nom de Sofia Gubaidulina una de les referències més importants. “La lira d'Orfeu”, primera part del tríptic Nadeyka, constitueix una obra rellevant al seu catàleg; la peça va ser escrita per a Gidon Kremer i està dedicada a la memòria de la seva filla.
A La Mort d’Ophélie (La mort d'Ofèlia), una de les tres peces per a cor i orquestra que componen el cicle Tristia, Hector Berlioz posa música a la tràgica mort d'Ofèlia al quart acte de Hamlet mitjançant un poema sonor de gran delicadesa, a l'origen escrit per a veu i piano, i orquestrat després amb destresa pel mateix compositor francès.
Fins a la seva prematura mort, Lili Boulanger sempre va tenir una relació propera amb ella. Du fond de l'abîme (Des del fons de l'abisme), escrita amb només 24 anys en memòria del seu pare sobre el Salm 130, és una obra mestra rotunda que ens ofereix indicis del que ens podria haver ofert la seva producció musical, si no hagués mort l'any següent.
19 de març 2023

ELS COLORS DEL METALL

SALA 2 - ORIOL MARTORELL
diumenge, 19/03/2023 12.00 h

ELS COLORS DEL METALL

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 2 - ORIOL MARTORELL

diumenge, 19/03/2023 12.00 h

Dues trompetes, una trompa, un trombó, una tuba i fins i tot un sausòfon! Vine a conèixer els colors de la família dels instruments de vent metall a través de músiques d’èpoques i estils d’allò més diversos. Un clàssic del Projecte Educatiu amb una posada en escena que sorprendrà tota la família.
19 de març 2023

L'HORA DE L'ÀNIMA

SALA 1 - PAU CASALS
diumenge, 19/03/2023 18.00 h

L'HORA DE L'ÀNIMA

Gemma Coma-Alabert i José R. Pascual-Vilaplana

SALA 1 - PAU CASALS

diumenge, 19/03/2023 18.00 h

Sofia Gubaidulina és, des de fa dècades, un referent de la música contemporània mundial. En aquest sentit, la interpretació d’Hour of the Soul, que ella mateixa ha instrumentat per a banda, és una gran oportunitat per introduir-nos en el seu univers sonor amarat d’espiritualitat. Els instruments de percussió són centrals en aquesta obra, ja que descriuen la vida interior dels individus. Mentre es desenvolupa la partitura, el món exterior, sovint fútil i superficial, irromp sobtadament, ja sigui en forma de cites cinematogràfiques, marxes soviètiques o músiques populars, i acaba amb uns versos de la poetessa Marina Tsvetàieva, que va patir la devastadora repressió de Stalin. 
Ferrer Ferran va compondre la Simfonia n. 3 per encàrrec de la Federació Catalana de Societats Musicals. Està dedicada a l’arquitecte Antoni Gaudí i s’organitza en dos moviments: “Gaudí” i “Sagrada Família”. Enceta el concert l’estrena d’una obra de Stephanie Marie Macchi, estudiant de composició de l’Escola Superior de Música de Catalunya.
21 de març 2023

RAKHMÀNINOV: VESPERS

ESCENARI SALA PAU CASALS
dimarts, 21/03/2023 19.00 h

RAKHMÀNINOV: VESPERS

LATVIAN RADIO CHOIR

ESCENARI SALA PAU CASALS

dimarts, 21/03/2023 19.00 h

Una de les grans composicions corals de la música litúrgica ortodoxa cantada per l’excels Latvian Radio Choir.
Les vespres és una de les grans composicions corals de música litúrgica ortodoxa. Rakhmàninov va trigar menys de dues setmanes a compondre-la i va estrenar-la pel març de 1915, en plena Primera Guerra Mundial. A diferència de Les campanesLes vespres és una obra a cappella, que s’allunya del simfonisme que tant caracteritza el compositor. A l’hora de crear les melodies, Rakhmàninov va partir sobretot d’antics cants russos monòdics. Com que està dedicada a la vigília nocturna, una cerimònia ortodoxa que dura tota la nit, l’obra cobreix tres hores canòniques: les vespres, les matines i l’hora prima. Els sis primers moviments corresponen a les vespres, que donen nom a l’obra; els vuit següents, a les matines, i l’últim, a l’hora prima. En consonància amb la doctrina ortodoxa, Rakhmàninov dona molta importància a la resurrecció de Jesús i l’aborda amb una serenitat commovedora. El compositor tenia una predilecció especial pel cinquè moviment de l’obra, el “Nunc dimittis”, i per això va demanar que sonés en el seu enterrament.
22 de març 2023

HUMET: LLUM

ESCENARI SALA PAU CASALS
dimecres, 22/03/2023 19.00 h

HUMET: LLUM

LATVIAN RADIO CHOIR

ESCENARI SALA PAU CASALS

dimecres, 22/03/2023 19.00 h

Humet abraça la plenitud del so i la profunditat del silenci a Llum.
És possible l'espiritualitat, en un sentit ple, en aquesta època d'acceleració i desassossec? Llum és una invitació a traslladar aquesta pregunta al nostre fur intern, tan sovint oblidat per l'exigència d'exterioritat a què ens conviden les formes de socialització contemporànies. A Llum, Humet posa música a uns poemes de Vicenç Santamaria —monjo del monestir de Montserrat i amic del compositor— que consisteixen en un pelegrinatge a l'interior. Comença convidant-nos a “tancar els ulls” (amb una mena de cançó de bressol) i després a “caminar endins” (amb una cercavila) per finalment arribar a la “pau al cor” i a “engrunes de llum” abans de l'Al·leluia que tanca la peça. Davant l'explosió emocional dels al·leluies tradicionals, Humet juga, ja des dels últims moviments, amb la unió entre el so complet i la profunditat del silenci, segons explica ell mateix, que és una altra manera de recollir un dels versos del poema Pau al cor: “Silenci, portal cap al món”. Ja ho va dir Pascal Quignard, que el silenci és un cant per carència.
24 de març 2023

XOSTAKÓVITX 10

SALA 1 - PAU CASALS
divendres, 24/03/2023 19.00 h

XOSTAKÓVITX 10

Isata Kanneh Mason i Anja Bihlmaier

SALA 1 - PAU CASALS

divendres, 24/03/2023 19.00 h

La màscara política de la música soviètica.
Després d'una Novena simfonia sarcàstica, quan el poder esperava un cant a la victòria militar russa sobre Alemanya, Dmitri Xostakóvitx va escriure la Desena després de superar un entorn hostil, i l'obra es va estrenar el mateix any de la mort de Stalin. Poc abans havia estat acomiadat del conservatori i acusat de “formalista” i enemic del poble. En canvi, la seva Desena va obtenir un gran èxit i va donar pas a uns anys de gran reconeixement nacional i internacional. No obstant això, l'oficialisme soviètic mai no va entendre aquesta partitura sense heroisme ni imatges conciliadores i enigmàtica en el fons, però destaca al catàleg d'un dels més grans simfonistes del segle passat.
Serguei Prokófiev va ser també titllat de “formalista”, però quan va estrenar el seu Concert per a piano n. 3 a Chicago ja feia tres anys que havia abandonat Rússia. En la seva música per a piano descobrim les seves obres més inspirades, sempre imbuïdes d'una lectura irònica de la tradició. L’agressivitat rítmica, el lirisme irresistible i el virtuosisme del solista en el diàleg amb l’orquestra han fet d’aquest concert una de les obres més populars de tota la seva producció.
25 de març 2023

XOSTAKÓVITX 10

SALA 1 - PAU CASALS
dissabte, 25/03/2023 19.00 h

XOSTAKÓVITX 10

Isata Kanneh Mason i Anja Bihlmaier

SALA 1 - PAU CASALS

dissabte, 25/03/2023 19.00 h

La màscara política de la música soviètica.
Després d'una Novena simfonia sarcàstica, quan el poder esperava un cant a la victòria militar russa sobre Alemanya, Dmitri Xostakóvitx va escriure la Desena després de superar un entorn hostil, i l'obra es va estrenar el mateix any de la mort de Stalin. Poc abans havia estat acomiadat del conservatori i acusat de “formalista” i enemic del poble. En canvi, la seva Desena va obtenir un gran èxit i va donar pas a uns anys de gran reconeixement nacional i internacional. No obstant això, l'oficialisme soviètic mai no va entendre aquesta partitura sense heroisme ni imatges conciliadores i enigmàtica en el fons, però destaca al catàleg d'un dels més grans simfonistes del segle passat.
Serguei Prokófiev va ser també titllat de “formalista”, però quan va estrenar el seu Concert per a piano n. 3 a Chicago ja feia tres anys que havia abandonat Rússia. En la seva música per a piano descobrim les seves obres més inspirades, sempre imbuïdes d'una lectura irònica de la tradició. L’agressivitat rítmica, el lirisme irresistible i el virtuosisme del solista en el diàleg amb l’orquestra han fet d’aquest concert una de les obres més populars de tota la seva producció.
26 de març 2023

TALLER PER A NADONS

SALA 4 - ALICIA DE LARROCHA
diumenge, 26/03/2023 10.30 h

TALLER PER A NADONS

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 4 - ALICIA DE LARROCHA

diumenge, 26/03/2023 10.30 h

Vols tenir recursos per crear les primeres arrels musicals del teu fill/a i compartir amb nosaltres aquest moment? T'acompanyem en aquest procés que enriquirà tota la família...Una proposta musical per despertar els sentits dels més petits!

Els nadons també han de tenir entrada.
26 de març 2023

TALLER PER A NADONS

SALA 4 - ALICIA DE LARROCHA
diumenge, 26/03/2023 11.45 h

TALLER PER A NADONS

CONCERTS FAMILIARS 2022-2023

SALA 4 - ALICIA DE LARROCHA

diumenge, 26/03/2023 11.45 h

Vols tenir recursos per crear les primeres arrels musicals del teu fill/a i compartir amb nosaltres aquest moment? T'acompanyem en aquest procés que enriquirà tota la família...Una proposta musical per despertar els sentits dels més petits!

Els nadons també han de tenir entrada.